Celebra soprană Montserrat Caballe a murit la vârsta de 85 de ani

De Ioana Tătaru, pe

Soprana Montserrat Caballé a murit la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Barcelona, unde se afla internată încă din luna septembrie, potrivit Agenției EFE.

Îndrăgita soprană era internată de la mijlocul lunii septembrie pentru o afecţiune de care suferea de mai mult timp. Înmormântarea va avea loc luni, la Tanatorio de les Corts.

Montserrat Caballe a susținut peste 4.000 de recitaluri

Montserrat Caballé s-a născut pe 12 aprilie 1933, în Barcelona, sub numele Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch. A fost o renumită soprană, cântăreață de operă spaniolă de origine catalană, renumită pentru tehnica ei bel cantoA debutat în anul 1956, a susţinut peste 4.000 de recitaluri şi era una dintre ultimele mari personalități ale operei. Pe parcursul carierei sale, Montserrat Caballé a împărţit scena cu mari artişti precum: Luciano Pavarotti, Freddie Mercury, Plácido Domingo şi José Carreras. Montserrat Caballé a fost căsătorită cu tenorul spaniol Bernabe Marti, iar fiica lor, Montserrat Marti, de asemenea cântăreață, a apărut în mai multe concerte alături de mama sa.

 

 

 

Citește și: Emmanuel Macron, omagiu în memoria lui Charles Aznavour. Peste 2.000 de oameni prezenți la ceremonie

Charles Aznavour – cele mai frumoase melodii

Sursă foto:Hepta.ro/ Video: Youtube.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter