Cele mai bogate vedete din lume în 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

Este cea mai urmărită vedetă pe Twitter şi a detronat-o pe cea mai influentă moderatoare, Oprah Winfrey, nu doar la rating, ci şi la avere. Pentru Lady Gaga…
 …succesul este doar ascendent, clasată în topul Forbes pe primul loc al celor mai populare, bogate şi influente vedete ale anului.

Lady Gaga

Dintr-o adolescentă complexată în liceu, Lady Gaga (25 de ani) este astăzi cea mai bogată vedetă din lume. Hiturile ies la foc continuu, controversele nu întârzie să i le promoveze, iar vânzările albumelor şi turneele îi aduc artistei zeci de milioane de dolari anual.

Stefani Joanne Angelina Germanotta, pe numele său adevărat, se poate lăuda cu o avere estimată la 90 de mil. de dolari generaţi numai din turnee, fiind astfel desemnată „cea mai puternică celebritate” a momentului, potrivit Forbes.

Oprah Winfrey

De patru ori clasată pe primul loc în top, în ultimii şase ani, nici Oprah Winfrey (57) nu are motive să se plângă. Moderatoarea celui mai urmărit show american, care a renunţat recent la acesta, şi-a rontunjit conturile cu nu mai puţin de 2,7 miliarde de dolari în ultimul an. Deşi vedeta se laudă cu câştiguri net superioare celor consemnate de Lady Gaga, topul celor mai puternice celebrităţi a luat în calcul şi ascensiunea mediatică, influenţa şi faima acestora.

Justin Bieber

Documentarul biografic a fost un fiasco pentru producători, dar Justin Bieber sigur a îmbogăţit producătorii muzicali, fiind în acest moment unul dintre cei mai urmăriţi artişti în SUA şi Marea Britanie.

Bieber (17 ani) este pentru prima dată inclus în tipurile Forbes, cu 53 de mil. de dolari câştigate din concerte, vânzări de albume, dar şi din biletele la cinema.

U2

Legendarii rockeri sunt în mijlocul celui mai amplu, râvnit şi profitabil turneu din ultimii ani. Turneul istoric „360° Tour” a adus „U2” pe locul patru în topul „celor mai puternici artişti” ai anului, cu venituri de peste 195 de mil. de dolari.  Încasările totale din bilete în cei doi ani de tuneu s-au ridicat la 700 de mil. de dolari.

Elton John

Deşi dedicat mai mult familiei, Sir Elton John are timp şi pentru concerte. În ultimul an, muzicianul a câştigat nu mai puţin de 100 de milioane de dolari.

Tiger Woods

În ciuda problemelor personale şi a prezenţei scăzute în campionatele de golf, Tiger Woods rămâne una dintre celebrităţile puternice, clasat pe locul 6 în top. Câştigul anual a scăzut la 75 de mil. de dolari în cazul lui Woods.

Taylor Swift

Indiferent de genul său muzical, country sau pop, Taylor Swift (21 ani) este o maşină de făcut bani.

Însă, poate că muzica ei nu s-ar fi vândut atât de bine fără mesajele sale de dragoste transmise lui Jake Gyllenhaal sau lui John Mayer. Artista a câştigat în ultimul an 45 de mil. de dolari, cu 750 de mii de dolari vânzări din bilete pe concert.

Următoarele trei poziţii sunt ocupate de Bon Jovi, cu venituri de 125 de mil. de dolari, cântăreţul şi producătorul TV Simon Cowell, cu 90 mil. de dolari, şi baschetbalistul LeBron James, cu 48 mil. de dolari, venituri anuale.

Foto:Hepta.ro 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter