Când ar putea apărea un film despre Nuțu Cămătaru. Codin Maticiuc: „I-am acceptat trecutul așa cum e”

Afaceristul Codin Maticiuc și-ar dori să facă inclusiv un film despre viața lui Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru, după ce a scris cartea „Dresor de lei și de fraieri”, în care este martor la viața celebrului interlop. Codin Maticiuc este unul dintre producătorii filmului „Miami Bici” (2020), cel mai de succes film românesc din ultimul deceniu la capitolul încasări.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, omul de afaceri a recunoscut că și-ar dori să facă un film după viața lui Nuțu Cămătaru, însă nu este nici măcar aproape de a-și împlini visul: „deocamdată, e nefinanțabil, nu că nu aș găsi bani, banii îi am eu (trei milioane de euro), dar nu face sens, pentru că știu că nu-i iau înapoi”, a povestit Maticiuc.

Discuții au existat în acest sens. Filantropul s-a gândit că ar putea face un film bazat pe o faptă reală. Nuțu Cămătaru pleacă alături de un alt apropiat în 1993 în Nisa, Franța, doar uitându-se la o vedere, fără să știe cum să ajungă exact: „pleacă prin Europa, ajung la Munchen, ajung la Nisa, acolo au întâmplarea aia cu corsicanul pe care încearcă să-l jefuiască, dar ajung să-l protejeze (…) și primii lui bani pe care i-a făcut acolo înseamnă pentru mine o poveste în sine”, a mai continuat Maticiuc.

Afaceristul spune că în cartea scrisă de el, „Dresor de lei și de fraieri”, apar întâmplări din viața interlopului care s-au prescris sau pentru care s-au executat ani de pușcărie: „am avut două unghiuri subiective, cel al trecutului său pe care l-am acceptat așa cum este și cel al prezentului meu, adică ce vedeam eu la acei oameni”, a comentat autorul.  

Miami Bici, succes răsunător. Când ar putea apărea continuarea filmului

În „Miami Bici”, Codin Maticiuc joacă alături de Matei Dima, alias BRomania. În primul weekend de la lansare, „Miami Bici” a obținut un record în cinematografia românească din ultimii 26 de ani, reușind să strângă 153.000 de spectatori. Personajele lui Matei și Codin sunt doi prieteni din copilărie care renunță la job-ul lor de la o spălătorie de mașini și pleacă în America pentru a face bani. Lucrurile, însă, iau o întorsătură neașteaptată: „nu știm când o să se întâmple, dar în principiu, ne dorim să filmăm în 2022. Eu cred că Miami orașul a fost al treilea actor și unul extrem de important”, a anunțat Maticiuc în vara acestui an.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter