Bradley Cooper, răsfăţatul bliţurilor

De Revista Unica, pe

Cunoscut pentru rolul din „Marea mahmureală“, Bradley Cooper face parte din categoria tinerilor actori care ar putea să-i înlocuiască, la Hollywood, pe veteranii Brad Pitt, Tom Cruise sau Johnny Depp. Cel puţin în mintea femeilor.
A apărut timp de două sezoa-ne în serialul TV „Alias“ şi l-a interpretat pe Sack Lodge în filmul  „Spărgătorii de nunţi“ („The Wedding Crashers“), dar abia rolul din surpriza de box-office „Marea mahmureală“ („The Hangover“) l-a transformat pe Bradley Cooper într-un star, dar şi într-o ţintă a paparazzilor (o parte din „merit“ îl are, bineînţeles,  şi faptul că a fost iubitul lui Renée Zellweger).  Continuarea peliculei, „Marea mahmureală II“, lansată în cinematografele din România de curând, e o provocare pentru Cooper. Un test de popularitate, pe care a câştigat-o în mare parte datorită primei părţi a comediei.

Cum să te bucuri de-o mahmureală

După succesul primei părţi – care a avut încasări de 277 de milioane de dolari numai în Statele Unite –,  Cooper a primit mult-aşteptatul rol principal în pelicula „Dincolo de limite“ („Limitless“), în care a jucat alături de Robert de Niro. Rolul i-a dat ocazia să iasă din tiparul în care-l încadraseră agenţii de casting de la Hollywood, cel rezervat bărbaţilor chipeşi, cu lipici la femei, dar cam stupizi. În „Dincolo de limite“, a
început rolul ca un bărbat frustrat, neîngrijit, care îşi depăşeşte starea în care se află şi-şi poate folosi pe deplin charisma şi inteligenţa. Iar criticii au fost mulţumiţi de el, anunţându-l ca pe un viitor mare star. Revenirea la „Marea mahmu-reală“ era un fel de plan de rezervă în cazul în care „Dincolo de limite“, regizat de Neil Burger, nu reuşea să-l propulseze mai sus în ierarhia de la Hollywood. După o perioadă aglomerată în 2010 şi 2011, nici anul viitor nu pare să fie mai relaxat pentru Bradley. Are încă două filme în pregătire: comedia „The Silver Linings Playbook“, în care va juca alături de Anne Hathaway, şi drama „The Words“ – ambele vor fi lansate în 2013. Presa a scris că actorul şi-ar fi dorit să joace şi în adaptarea 3D a romanului „Marele Gatsby“, regizată de Ben Luhrmann, în acelaşi rol pentru care este în discuţii şi Ben Affleck.
Într-un interviu, Bradley recunoaşte că „Marea mahmureală“ i-a schimbat nu numai parcursul profesional, ci toată viaţa. Acum, este considerat unul dintre cei mai sexy bărbaţi din lume, potrivit topului realizat de revista „People“. Modest (cel puţin în acest caz), actorul spune că nu se consideră un sex-simbol. Dimpotrivă: nu se ghidează niciodată după principiul „eşti un bărbat chipeş, ai multe avantaje“.

Fanele „îi stau la picioare“

Femeile sunt pentru Bradley „o sursă de energie în viaţă“. „Întotdeauna mi-am dorit să joc într-un film de război sau despre baseball, dar gândul de a nu avea nicio femeie pe platou timp de şase luni… e ca naiba! Nu ştiu dacă e vorba de firea noastră animalică, dar bărbaţii se înfoaie ca nişte păuni atunci când au o femeie prin preajmă“, mărturiseşte actorul.
Femeile nu i-ar spune „nu“ şarmantului Bradley Cooper. Şi nu numai fanele, ci şi actriţele de la Hollywood. În 2005 a fost iubitul lui Jamie King (partenera sa din filmul „Kitchen Confidential“). S-a căsătorit însă cu actriţa Jennifer Esposito, din „Spin City“, un an mai târziu. Mariajul lor nu a ţinut foarte mult, scenariu uzual la Hollywood. Apoi, au apărut şi zvonurile că s-ar întâlni cu actriţa Renée Zellweger. Relaţia lor nu a fost lipsită de atenţia presei, chiar dacă niciunul dintre ei nu a vorbit foarte mult despre ea. Mai mult decât atât, la câteva zile după ce Bradley a prezentat-o ca „însoţitoarea“ sa la show-ul „Inside The Actors Studio“ (el este primul absolvent care a participat şi ca intervievat în cadrul show-ului), presa a scris că cei doi s-au despărţit. Moartea tatălui său, care i-a fost un prieten bun, la puţin timp după participarea la emisiune, ar fi dus la probleme în relaţia cu Zellweger, deşi ea a renunţat să participe la Globurile de Aur pentru a-i fi alături. Un alt motiv al despărţirii, a scris presa britanică, ar fi cariera sa. Fiind extrem de ocupat, nu a mai avut timp şi pentru relaţia cu Renée. Totuşi, având în vedere lansarea celei de-a doua părţi a comediei „Marea mahmureală“, totul ar putea fi şi o strategie de imagine. Cum altfel ar putea să devină noul idol masculin de la Hollywood?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter