Unei profesoare musulmane din Berlin i se interzice să poarte vălul în clasă

De Oana Savin, pe
Unei profesoare musulmane din Berlin i s-a interzis să mai poarte văl în sala de clasă, întrucât în acest oraș există o lege ce interzice ca angajații ce dețin funcții publice să poarte simboluri religioase.

Femeia a făcut plângere la tribunal, care însă i-a fost respinsă. Totuși, ea știa de această lege înainte de numirea sa în post, relatează The Local.

Potrivit judecătorului care prezidează tribunalul, persoanele religioase au dreptul să predea în școlile din capitala germană, însă nu își pot expune convingerile religioase prin însemne.

Numelei profesoarei nu a fost făcut public, iar tânăra nici nu a fost prezentă în sală în momentul în care judecătorul a dat verdictul la plângerea sa.

Citește și: O profesoară de religie e considerată cea mai frumoasă nemțoaică! A fost desemnată Miss Germania!

Curtea Constituţională a Germaniei a respins o interdicţie privind portul de văl de către profesori în 2015, invocând importanţa libertăţii religioase. Cele 16 landuri din Germania se ocupă independent de această chestiune.

Citește și: Descoperire epocală despre religie! Care este adevărul?

Anul trecut, o altă profesoară musulmană din Berlin a primit o despăgubire de 8.680 euro după ce a susținut că a fost discriminată din cauza faptului că poartă hijab.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter