Tibi Uşeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv maratonul 6633-Arctic Ultra

De Mădălina Manole, pe
Tibi Ușeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv maratonul Arctic Ultra 6633, cel mai greu maraton din lume, care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar, în Canada.

Maratonistul Tibi Uşeriu a trecut primul linia de sosire după ce a mers pe jos 618 kilometri în condiții de viscol. Cu toate că inițial erau patru români înscriși în cursă, trei dintre aceștia au abandonat concursul după prima zi a competiției. Bistrițeanul Tibi Ușeriu, însă a continuat și a mers până la final, preluând conducerea încă de la început. Competiția a luat startul pe data de 9 martie și s-a încheiat în această dimineață, când românul nostru a fluturat cu mândrie steagul României la linia de finish: „Am terminat! Măi am intrat într-o furtună, patru ore, vai de capu’ meu! O fost cât pe ce să mă scoată ăştia! Deci o fost ceva… vai de capu’ meu! La mişto… o fost cireaşa de pe tort! Mă bucur c-am terminat-o. Îi mult, mult mai grea decât ce-o fost înainte. Deci, ultima parte, asta de 160 de kilometri, îi numai urcări şi coborâri, exact ca prima, după aia aproape 300 de kilometri de ice-road, ceea ce m-o mâncat. Dar aşa, per total, e mult, mult mai grea decât ce-o fost în anii trecuţi. Dar na, de asta am venit: să o termin, şi mă bucur şi că am câştigat-o. Mulţumesc celor care m-or urmărit, vouă că mă suportaţi, sponsorilor care m-au ajutat şi mă ajută în continuare, şi să ne vedem cu bine, acasă! Cu drag!” – a declarat Tibi Ușeriu conform Mediafax.

Aceasta a fost a X-a ediţie a maratonului arctic – 6633 Arctic Ultra și a fost una aniversară, organizatorii pregătind un traseu nou, mai lung cu 57 de kilometri decât în anii trecuți. O altă noutate a fost faptul că traseul a inclus parcurgerea unei porţiuni de 280 de kilometri pe Ice Road, un fluviu îngheţat, unde temperaturile sunt extreme, notează Mediafax.

Citește și Alex Velea este dispus să se îngrașe. Care este motivul

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter