Studiu: Pisicile asimptomatice pot infecta și alte pisici cu noul coronavirus

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 05 august 2020, 14:58

În urma unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, s-a constatat că pisicile pot răspândi noul coronavirus şi altor pisici fără ca vreuna dintre ele să aibă simptome.

Ceercetătorii de la Şcoala de Medicină Veterinară a Universităţii din Wisconsin au realizat un experiment de laborator pe pisici, pentru a vedea dacă acestea transmit virusul la alte animale.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Cercetătorii au luat virusul de la un pacient uman şi au infectat cu el trei feline. Fiecare pisică a fost plasată împreună cu o alta care nu era infectată timp de cinci zile. După cinci zile, cele trei animale recent expuse aveau și ele noul coronavirus.

Toate cele şase animale au fost asimptomatice.

„Nu au strănutat, nu au tușit, temperatura corpului a fost normală şi nici nu au pierdut în  greutate. Dacă proprietarul unui animal de companie le-ar fi urmărit, ar fi observat că nu este nimic neobișnuit cu ele”, a spus Peter Halfmann, unul dintre veterinarii implicaţi în experiment, potrivit The Times.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă susțin că datele adunate de ei nu dovedesc că noul coronavirus poate fi transmis de la animale la oameni sau invers.

Citeşte şi: Două pisici, confirmate drept primele animale de companie infectate cu coronavirus. Ce se va întâmpla cu felinele

Asociaţia de Medicină Veterinară Americană a declarat într-un comunicat că

„Doar pentru că un animal poate fi infectat în mod deliberat într-un laborator, nu înseamnă că va fi uşor infectat cu acelaşi virus în condiţii naturale”, au spus reprezentanții Asociației de Medicină Veterinară Americană

Pentru orice eventualitate, experții recomandă proprietarilor de animale de companie să nu le sărute şi să păstreze suprafeţele pe care se deplasează curate pentru a minimaliza şansele de a lua orice fel de virus pe care acestea l-ar putea avea.

De ce sa nu folosesti urmatoarele cinci minute ca sa vezi care sunt cele mai frumoase pisici din lume?!

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter