Sibiu: Un medic de familie și-a pus prietenul fără pregătire medicală să stea la cabinet, în locul lui, pentru o zi

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 22 februarie 2022, 15:57

Poliția din județul Sibiu a reținut luni un medic fals de familie care profesa și oferea recomandări medicale pacienților. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, este cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv acces ilegal la un sistem informatic, notează observatornews.ro.

Bărbatul a pretins că este medic, a consultat mai mulți pacienți, inclusiv un copil de 1 an și 3 luni, și a eliberat prescripții medicale și bilete de trimitere.

Citeşte şi: Bebelușul Ecaterinei Ladin, celebra Dalida din „Las Fierbinți”, a avut fractură de femur: „Din neatenția mea…” 

Potrivit autorităților, pe 5 iulie 2021, sibianul s-a prezentat la un cabinet medical din localitatea Nocrich, cu acordul medicului titular. Acolo, a consultat 15 persoane, a eliberat 20 de rețete medicale compensate integral sau parțial și două bilete de trimitere.

În plus, a folosit userul și parola medicului real pentru a avea acces la aplicația conectată la sistemul de asigurări de sănătate, în scopul decontării serviciilor prestate.

Bărbatul urmează să fie prezentat instanței pentru a primi o pedeapsă.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter