Român, obligat de angajator să doarmă pe o bancă din pădure, în Germania

De Oana Savin, pe
Un român care a plecat în Germania în speranța unei vieți mai bune, a fost obligat de angajatorul său să doarmă timp de trei săptămâni pe o bancă din pădure, la temperaturi apropiate de 0 grade.

Românul, care este din județul Alba, a ajuns în Germania după ce un vecin i-a promis un loc d emuncă la firma la care lucra și el. Acesta i-a spus că era vorba de un salariu de 9 euro pe oră și că ar avea cazarea asigurată.

Însă, în momentul în care a ajuns la Offenbach, bărbatul a aflat că lucruruile nu erau deloc așa cum i se promisese, notează stiridiaspora.ro.

Citește și: 5 milioane de europeni, afectați de o breșă de securitate la Facebook

Bărbatului i s-a spus că trebuie să îi plătească vecinului său, care l-a adus în Germania, un comision de 250 euro pe lună, plus chiria pentur patul de dormit în valoare de 250 euro. Mai mult, el ar fi trebuit să stea în cameră cu încă alți trei români.

După trei săptămâni în care a lucrat câte 12-14 ore pe zi, inclusiv în weekend, românul a cerut contractul de muncă pentru a se asigura că este angajat legal.

Atunci lucrurile s-au înrăutățit pentru el. În momentul în care a cerut actele, angajatorul și vecinul său l-au dat afară din casă, doar cu hainele de pe el.

Fără vreun ban în buzunar și aflându-se în imposibilitatea de a se întoarce acasă, în România, bărbatul a rămas în oraș sperând că va reuși să găsească o sursă de venit.

Citește și: Documentarul „Pe cale – povestea devenirii lui Tibi Ușeriu”, nominalizat la Prix Europa

Timp de trei săptămâni a fost nevoit să doarmă pe o bancă din pădurea de lângă oraș.

Din fericire, el a reușit să se întoarcă acasă, la familia lui, ajutat fiind de o asociație care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria.

Sursă foto: Captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter