Referendumul pentru redefinirea Familiei a fost invalidat

De Oana Savin, pe
Referendumul pentru redefinirea Familiei în Constituția României, ce a avut loc pe 6 și 7 octombrie, a fost invalidat, întrucât prezența la vot în întreaga țară a fost de 20,41%.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum a fost „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?„, iar la aceasta alegătorii au trebuit să răspundă cu DA sau NU.

Doar 3.731.704 români s-au prezentat la referendumul pentru redefinirea familiei, în procente reprezentând 20,41%, sub pragul de 30%. Astfel, referendumul este invalidat și Constituția nu va fi modificată.

Citește și: Alexandra Stan, despre referendum: “Vreau ca prietenii mei să fie liberi să iubească pe cine vor ei”

Potrivit legii electorale, rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% dintre cei înscrişi pe listele electorale permanente, adică minimum 4.569.624 persoane.

Prin urmare, referendumul ar fi fost valid dacă prezenţa la vot era de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care au participat ar fi votat „Da”.

Citește și: Tudor Chirilă critică dur referendumul pentru redefinirea familiei: “Este o aberație juridică”

După ce va fi confirmat eșecul referendumului, acest lucru va fi constatat de Curtea Constituțională și, pe cale de consecință, definiția familiei în Constituție va rămâne aceeași ca și până acum.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter