Raed Arafat, despre sărbătorile în familie: „mergem în vizită cu mască, stăm foarte puțin și plecăm”

De Unica.ro, pe
Secretarul de stat Raed Arafat a făcut câteva recomandări în ceea ce privește petrecerea sărbătorilor de iarnă cu familia. Acesta a transmis că interacțiunile cu părinții și bunicii ar trebui să fie limitate. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, recomandă românilor să fie precauți și să limiteze pe cât posibil interacțiunile cu familia și prietenii. Dacă vor merge totuși în vizită la părinți și bunici, aceștia ar trebui să respecte cu strictețe măsurile de siguranță.

Citește și: Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Ce alte restricții a mai anunțat Raed Arafat pentru perioada sărbătorilor de iarnă

„Dacă vrem să-i vedem, mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin și plecăm. Dar asta înseamnă cu mască, distanțare, mâini dezinfectate, respectarea tuturor regulilor. Pentru cei care nu pot să amâne aceste întâlniri și să se abțină, poate că aceasta este o soluție de mijloc. Riscul este semnificativ, este serios. Nu este de glumit cu el. Această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au spus unii la început, că este o simplă gripă”, a transmis șeful DSU.

Raed Arafat a anunțat că autoritățile nu vor înăspri măsurile de prevenție a răspândirii noului coronavirus, dar nici nu le vor relaxa cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Moș Crăciun, infectat cu noul coronavirus la o paradă

„Trebuie să recunoaștem că suntem într-o situație de anormalitate și care necesită soluții deosebite la acest moment, în speranța că anul viitor vom putea să avem și părinții și bunicii, toți sănătoși lângă noi la sărbătorile de la sfârșitul anului viitor (…) Dacă o persoană invită mai mulți prieteni din mai multe case și locații și se întâlnesc la el acasă și stau câteva ore și petrec, riscul de infectare este mare”, a declarat la Digi24, Raed Arafat.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter