Dansăm şi îmbrăţişăm împotriva violenței: ONE BILLION RISING, Monica Petrică și TangoTangent

De Unica.ro, pe

Monica Petrică, prim-balerină a Operei Naționale Bucureşti, și TangoTangent, cea mai activă școală de tango argentinian din România, vă propun să luaţi atitudine prin dans.
Pe 14 februarie, de la ora 19.00, vă invităm să participaţi la demonstrația de tango argentinian găzduită de Biblioteca Națională. Evenimentul este parte din manifestările ONE BILLION RISING, campanie internaţională de combatere a violenţei împotriva femeilor, derulată cu ocazia V-Day.
Demonstraţia, organizată sub forma unui flashmob, o are ca invitată specială pe Monica Petrică, prim-balerina Operei Naționale. Ei i se vor alătura alte câteva zeci de cupluri de dansatori, precum şi instructorii de la TangoTangent. Împreună ne vor propune să combatem violența împotriva femeilor prin dans, prin artă și îmbrăţişări.
„Am acceptat fără ezitare invitaţia prietenilor de la TangoTangent de a participa la acest eveniment, mai ales că o pot face prin dans, pasiunea mea de-o viaţă. În România, din pacate încă, femeile sunt constant dezavantajate în societate, oricât de greu ne-ar fi s-o recunoaștem. În rândul multora dintre ele există lipsa de încredere de sine, teama de a-şi spune răspicat punctul de vedere si uneori, chiar frica de persecuție. E momentul să luăm atitudine şi să sprijinim ideea că femeile, din România și din întreaga lume, ar trebui să-și conștientizeze calităţile şi că fiecare femeie merită să fie prețuită, respectată, ocrotită și mai ales, iubită” a declarat Monica Petrică.
Gilbert Iscu, organizatorul evenimentului si membru fondator al TangoTangent, este de părere că tangoul reprezintă simbolul ideal al mișcării ONE BILLION RISES. „În tango femeia este protejată şi tototată, pusă în valoare. Tangoul este una dintre modalităţile cele mai creative prin care femeia işi poate exprima feminitatea şi frumuseţea interioară. Este un dans al eliberării,  al comunicării cu partenerul care te ajuta să te redescoperi, să dobândești mai multă încredere în tine și chiar să fii mai fericită”, spune Gilbert Iscu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter