Ce meserie va practica Becali după gratii ca să-i fie redusă pedeapsa şi ce salariu va primi

De Libertatea.ro, pe

După trei luni de stat în închisoare, Gigi Becali (55 de ani) s-a decis să muncească. În acest sens, patronul clubului Steaua i-a cerut, de curând, şefului Penitenciarului Jilava să fie lăsat să lucreze alături de alţi colegi de suferinţă. “Va coase bocanci şi pantofi!”, ne-a dezvăluit Miron Cozma (58 de ani), fost deţinut la Jilava.
„Gigi Becali a depus cerere să fie lăsat să lucreze în penitenciar. S-a înscris la muncă!”, a declarat ieri, pentru Libertatea, un apropiat de-al patronului Stelei. Acesta a adăugat: „Conducerea penitenciarului trebuie să-i aprobe această cerere, e obligată s-o facă. Gigi Becali, care va avea un regim semideschis, va începe lucrul de luna viitoare”.
Decizia de a trudi în penitenciar a fost luată de Gigi Becali în momentul în care a aflat că munca în închisoare e obligatorie pentru eliberarea condiţionată, după efectuarea a două treimi din pedeapsă, respectiv la 2 ani şi patru luni (n.r. – are de executat 3 ani şi jumătate de închisoare).
În plus, şeful clubului Steaua va mai beneficia de o reducere a pedepsei de câte o săptămână la fiecare lună lucrată. Fost deţinut la Jilava, Miron Cozma ne-a precizat ieri: „Gigi va coase pantofi şi bocanci în puşcărie, pentru că penitenciarul are diferite contracte cu firme de încălţăminte de afară. E în interesul lui şi nici nu e greu. A fost fraier, pentru că, dacă se apuca de muncă de la început, Gigi ar fi câştigat şapte luni de libertate. Şi ce-i mai important în viaţă decât libertatea?”.
Citeşte continuarea articolului pe site-ul Libertatea.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter