Vești bune de la Marcel Vela: „După 15 mai, puteți merge și la iarbă verde, și la plajă. Oriunde doriți”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 07 mai 2020, 10:48

În fiecare zi de miercuri, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, răspunde întrebărilor puse de români printr-o înregistrare video pe pagina sa personală de Facebook. În sesiunea de întrebări și răspunsuri din această săptămână, Vela a clarificat dilema limitei teritoriale pentru deplasări, după relaxarea restricțiilor din data de 15 mai.

Citeşte şi: Ludovic Orban și Marcel Vela, anunț despre deschiderea magazinelor după 15 mai

„Prin părăsirea localității se înțelege o limită de municipiu dau de județ?”, a fost una dintre întrebările primate de ministru pe pagina de Facebook.

Răspunsul lui Marcel Vela a fost următorul: „Au fost multe dicuții cu privire la ce înseamnă această limită. Am decis. „Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa.”

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Vela a mai fost întrebat dacă vom avea voie să ieșim la iarbă verde sau la plajă după data de 15 mai, iar răspunsul său a fost afirmativ: „Puteți merge, începând cu 15 mai, unde doriți dumneavoastră. Evident, respectând regulile păstrării distanței sociale, regulile de igienă personală și asigurându-vă că aveți toate materialel de protecție necesare.”

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter