Marcel Vela anunță majorări salariale pentru polițiști: „Acesta este un act de dreptate”

De Raluca Vițu, pe

O ordonanță de urgență inițiată de Ministerul Afacerilor Interne ce prevede majorarea salariilor pentru peste 68.000 de polițiști a fost aprobată joi, 14 mai 2020, de Guvernul României.

„Actul normativ adoptat stabilește plata unor sume care nu se regăseau în salariile polițiștilor.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Această Ordonanța de urgență are rolul de a recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au un salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii. Prin actul normativ adoptat se asigură susținerea financiară a impactului generat de aplicarea efectelor Deciziei nr. 51/2019, fiind eșalonată plata drepturilor recalculate și datorate pentru ultimii trei ani”, se arată într-un comunicat publicat pe mai.gov.ro.

Potrivit ordonanței, polițiștii vor beneficia de o creștere lunară cu până la 400 lei, în funcție de situația particulară.

Citeşte şi: Polițiștii, obligați să șteargă toate fotografiile cu declarațiile pe proprie răspundere din telefoanele personale

„Concret, în medie, un polițist în activitate poate beneficia de o creștere lunară de până la 400 de lei, în sumă brută, în funcție de situația particulară a fiecăruia. De măsurile adoptate prin prezentul act normativ beneficiază aproximativ 68.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de fidelitate, aproximativ 18.000 de agenți de poliție pentru cuantumul sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și aproximativ 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit”, se mai arată în comunicat.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat la sfârșitul ședinței de guvern de joi că această ordonanță trebuia de mult adoptată de autorități.

„Această ordonanţă face un act de dreptate şi, dacă la vremea respectivă predecesorii mei ar fi aplicat legea aşa cum trebuia, astăzi nu era nevoie să adoptăm acest act normativ”, a spus ministrul Vela.

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter