Ludovic Orban și Marcel Vela, anunț despre deschiderea magazinelor după 15 mai

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 06 mai 2020, 11:30

Ludovic Orban și Marcel Vela au dezbătut, marți, 5 mai, măsurile de relaxare care vor intra în vigoare după data de 15 mai. Astfel, după această dată, oamenii vor putea merge la pescuit sau vânătoare și urmează să se deschidă și anumite spații comerciale.

„Liber la pescuit, liber la vânătoare. Este o veste care cu siguranță va stârni simpatie din partea populației”, a spus Orban, în ședința de marți.

Citeşte şi: Vești bune de la Klaus Iohannis! Saloanele de coafură și cabinetele stomatologice se redeschid mai repede decât ne așteptam

Premierul a mai spus că după 15 mai oamenii vor putea merge la magazinele care au deschidere afară, în stradă. Iar ministrul Marcel Vela a venit cu soluții pentru deschiderea spațiilor comerciale.

„Să facem o separare a centrelor comerciale. În județele unde centrele au sub 10 magazine să nu le evaluăm ca centre comerciale la nivelul mall-urilor, ci să facem o separare în funcție de numărul de magazine, de vânzări, de capacitate și de suprafețe”, a adăugat Vela, potrivit digi24.ro.

Accesul în cimitire va fi și el permis, conform declarațiilor ministrului de Interne.

„Este permis accesul în cimitir. Nu e nicio OUG care să interzică acest lucru. Orice cetățean poate completa pe declarația de proprie răspundere si sa meargă”, a mai spus Marcel Vela.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter