Marcel Vela: „Sunați la 112 dacă persoana de lângă voi nu poartă mască și strănută”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 12 mai 2020, 17:47

Într-un interviu acordat jurnalistului George Buhnici, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit despre sancțiunile pe care le pot primi românii care nu respectă măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit ministrului, persoanele al căror comportament va contribui la răspândirea bolii, vor fi aspru sancționate. Practic, oricine se află în preajma unei astfel de persoane rău intenționate poate apela la ajutorul autorităților. Marcel Vela a fost întrebat ce pot cetățenii face în situația în care cineva din preajma lor nu poartă mască și strănută.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască şi strănutând? Poate face o glumă proastă sau poate fi infectat. Ce facem noi în momentul acela?”, a fost întrebarea adresată lui Vela.

Iar răspunsul ministrului a fost cât se poate de clar: „Sunaţi la 112. La toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant. Dacă persoana respectivă nu are mască şi strănută, poate avea dosar penal. Pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi.”

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Coronavirusul va deveni sezonier. Românii se vor reîmbolnăvi anual cu Covid-19”

Tot legat de relaxarea restricțiilor, după 15 mai, Marcel Vela a adăugat că vor fi restricții și pentru persoanele care nu își vor adapta comportamentul pentru minimalizarea riscului răspândirii coronavirusului.

„Vor fi amenzi dacă nu aveţi mască, dacă oamenii nu îşi decalează programul ca să reducă presiunea de pe transportul public, dacă se face o altă activitate decât cea permisă, să se deschidă un restaurant sau o terasa, de exemplu. Vor fi amenzi şi pentru grupuri mai mari de trei persoane sau pentru un sport de echipă care nu este autorizat”, a precizat Vela în interviul acordat lui Buhnici.

sursa foto – captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter