Ludovic Orban: „Trecem la starea de alertă maximă”

De Raluca Vițu, pe

Luni, 18 mai 2020, a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care intră în aplicare starea de alertă. Premierul Ludovic Orban a declarat că, prin această Hotărâre, se trece de la starea de alertă, la starea de aleră maximă pentru ca autoritățile să se asigure că românii vor respecta regulile stabilite în contextul pandemiei de coronavirus.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Exista temeiul anterior stabilit de Ordonanța 21, dar, după intrarea în vigoare a legii, pentru a nu avea niciun fel de comentarii și polemică privind starea de alertă, pentru ca lucrurile să fie clare și să nu avem foarte multe dispute, decizia de a institui starea de alerta prin HG în conformitate cu prevederile legii e decizia adoptată.

Odată cu adoptarea HG trecem de la stare de alerta la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate pârghiile și instrumentele pentru a asigura respectarea măsurilor, a regulilor stabilite pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor.

Citeşte şi: Cum arată declarația pentru starea de alertă. A apărut o schimbare majoră

Am convocat la ora 19.00 toate instituțiile statului cu drept de control pentru a pune la punct un plan amănunțit. Toate ministerele cu atribuții în cadrul stării de alerta trebuie să emită actele normative în baza legii și a HG pentru a stabili toate regulile de desfășurare a transportului public, a activității în instituții, în spațiile comerciale, de desfășurare a activității la centrele de îngrijire personală, în centrele de îngrijire a persoanelor vulnerabile”, a declarat Ludovic Orban în ședința de Guvern de luni dimineață.

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter