Ludovic Orban: Creșterea pensiilor cu 40% din septembrie, imposibilă

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 02 iunie 2020, 10:32

Premierul Ludovic Orban le-a transmis pensionarilor să aibă încredere că guvernul va crește pensiile, însă cuantumul va fi corelat cu ceea ce economia va permite în mod real.

Citește ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

„Pensionarii să aibă încredere că vom creşte pensiile, cu cât ne va permite economia, şi că va exista această creştere de pensie şi o să încercăm să facem o creştere de pensie care să ducă la îmbunătăţirea nivelului de viaţă. Anunțul va fi făcut când o să avem informații pe care putem să ne bazăm în mod adevărat”, a explicat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că, cel mai probabil, creșterea cu 40 la sută din septembrie, prevăzută de legea lăsată de PSD, este imposibilă.

Citeşte şi: Ministrul Muncii: „Pensiile vor crește. Avem bani în buget”

„Acum, eu vă spun sincer, creşterea cu 40% ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică. Ceea ce este fără un fundament economic solid e foarte greu de pus în practică. (….) Aici este, cum să zic, o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD, pentru cazul în care ei pierd puterea să aibă cu ce să recupereze capital electoral. Vom creşte pensiile, cu siguranţă, dar vom creşte realist, pe baza realităţilor economice şi având garanţia sustenabilităţii pe termen lung a plăţii pensiilor”, a  mai explicat șeful executivului.

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter