Cum ne afectează fenomenele meteo extreme, mai ales din punct de vedere psihic

De Unica.ro, pe
Vara lui 2020 este una a fenomenelor meteo extreme, iar aceste schimbări bruște de temperatură ne afectează atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. 

După câteva zile cu vreme caniculară, meteorologii au emis o alertă meteo de instabilitate atmosferică accentuată, ce se poate manifesta prin ploi torențiale, vijelii, căderi de grindină și vânt puternic. Fenomenele meteo extreme nu afectează doar natura, ci și organismul uman, care este forțat să se adapteze la schimbările de temperatură. Trecerea bruscă de la caniculă la ploi torențiale și vijelii are efecte atât la nivel fizic, cât și psihic, atrag atenția specialiștii.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

„Dacă în urmă cu 10 ani, una din cinci persoane manifesta modificări la schimbările de presiune atmosferică, în prezent una din două devine sensibilă”, a declaratAngela Mazdrag, medic de familie, pentru Digi24.

Faptul că organismul uman a început să îşi piardă capacitatea de adaptare la fluctuaţiile de temperatură atrage după sine probleme de sănătate, în special la persoanele care suferă de diverse afecțiuni.

„Apar stări de agitație, nervozitate, iritabilitate, scade capacitatea de concentrare, apare senzația de slăbiciune și uneori o stare de confuzie”, a explicat psihologul Diana Șimon.

Citește și: Alerta ANM: Cod galben de ploi torențiale în următoarele ore

Potrivit unor studii, temperaturile ridicate determină creşterea numărului de persoane afectate de stres sau de probleme de nutriţie, iar temperaturile scăzute sunt responsabile de bolile respiratorii.

În plus, schimbarea vremii poate duce la agravarea anumitor afecțiuni, cum ar fi cele cardiace. De asemenea, pot apărea durerile reumatice, slăbirea organismului și scăderea imunității, durerile de cap, amețelile, stare acută de oboseală.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter