Alertă meteo: ANM a emis cod portocaliu de ploi abundente în weekend

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 14 octombrie 2021, 12:55

ANM a emis o alertă meteo de ploi abundente pentru zilele ce urmează. În unele zone vântul va sufla cu putere, iar la munte vor predomina ninsorile.

Alerta meteo ANM este valabilă în intervalul 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00. În această perioadă va ploua abundent, iar în unele zone vântul va prezenta unele intensificări. La munte, în zonele înalte, a venit deja iarna.

Alertă meteo ANM

ANM a emis un cod galben de ploi în perioada 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00.

În Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Meteorologii menționează faptul că „în regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h”.

La munte, „în a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) și în noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă”.

Maximele în zona montană se vor situa între 2 și 5 grade, iar minimele se vor fi negative, cu valori între 0 și -3 grade.

Citește și: Care este cel mai mare regret al Monicăi Tatoiu

Tatăl Andreei Bălan, reacție după despărțirea solistei de Tiberiu Argint

Agnes Jebet Tirop, campioană mondială la atletism, înjunghiată mortal de soțul ei

Anamaria Prodan, declarații surprinzătoarea despre presupusul viitor copil al lui Laurențiu Reghecampf

Cod portocaliu de ploi abundente

În același interval de timp, în mai multe regiuni din țară intră în vigoare o alertă meteo ANM de tip cod portocaliu de ploi abundente.

În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp.

În Capitală, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Maximele se vor situa în jurul valorii de 10 grade, iar minimele vor coborî până spre 7 – 9 grade.

Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în general de 35…45 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (15 și 16 octombrie), când se vor atinge viteze de 45…55 km/h

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter