Moneda națională a Venezuelei, depășită de aurul virtual dintr-un joc

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 14 mai 2018, 17:22
Moneda venezueleană bolivar s-a devalorizat atât de mult încât a fost depășită și de aurul din Azeroth, tărâmul mitic în care este plasată acțiunea din jocul War of Warcraft.

Dacă anul trecut, în luna august, aurul virtual din joc era de două ori mai puțin valoros decât bolivarul, astăzi a ajuns să valoreze de șapte ori mai mult, notează Fortune.

În WOW, jucătorii au posibilitatea să cumpere jetoane (tokens) cu ajutorul cărora își pot prelungi timpul de joc. De asemenea, ei pot cumpăra obiecte din jos. Un token poate fi achiziționat cu 20 de dolari sau poate fi vândut în joc pentru o sumă în aur. Astfel, un serviciu de tracking a făcut un raport de conversie între dolar și aurul din WoW și a stabilit că un dolar valorează 10.152 în aur. Astfel, aurul din World of Warcraft ar fi de 6,8 ori mai valoros decât bolivarul venezuelean.

Citește și: Carieră: Cele mai tari joburi din lume

Inflația vertiginoasă din Venezuela, estimată în 2016 la 475% de către Fondul Monetar Internațional, a făcut ca venezuelenii să rneunțe la numărarea banilor, fiind mai ușor să îi cântărească.

La un magazin din estul capitalei Caracas, Humberto Gonzalez ia de pe cântar felii de brânză şi le înlocuieşte cu un teanc de bolovari primiţi de la client.

Deprecierea monedei face ca la fiecare vânzare să fie nevoie de atât de multe bancnote încât este mai uşor ca acestea să fie cântărite decât numărate.

Anul trecut inflația ajunsese la 2.400%. Se așteaptă ca anul acesta să se ajungă la o inflație formată din cinci cifre.

Citește și: 8 lucruri surprinzătoare interzise în lume

Sute de mii de venezueleni au început să părăsească țara, în căutarea unui statut de refugiați în statele vecine. Până în prezent, peste 600.000 de venezueleni au cerut azil în Columbia.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter