Țara în care oamenilor le este greu să crească familii numeroase: „Le-am spus copiilor că nu vreau să-i dau, dar nu pot să îi cresc”

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Vineri, 02 noiembrie 2018, 17:57
Venezuela se confruntă, în prezent, cu cea mai mare criză umanitară din istorie, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Sărăcia a crescut cu 40% și tot mai mulți copii încep să moară de malnutriție. În ultimii doi ani, milioane de persoane au părăsit țara, iar oamenilor le este greu să crească familii numeroase, anunță BBC. 

„Le-am spus copiilor mei că nu vreau să-i dau, dar nu pot să îi mai cresc, nu mai am cu ce”

Oamenilor le este greu să crească familii numeroase, însă foarte multe femei rămân gravide pentru că în magazine sau farmacii nu se mai găsesc deloc metode contraceptive: „Le-am spus copiilor mei că nu vreau să-i dau, dar nu pot să îi mai cresc, nu mai am cu ce, însă, într-o zi, o să îi recuperez”, a spus o femeie din Maduro, însărcinată în 6 luni, care s-a decis deja să-și dea spre adopție copilul pentru că nu are cu ce să-l crească.

Protest in Venezuela

Sărăcia extremă i-au făcut pe oameni să dea vina pe politicile socialiste impuse de președintele Nicola Maduro, însă susținătorii lui arată că de vină pentru dezastrul din țară sunt politicienii care fac parte din opoziție, precum și „forțele imperialiste” străine, inclusiv Statele Unite ale Americii, care au impus sancțiuni țării sud-americane. Criza a fost declanșată odată cu colapsul economic al țării, în 2004. De atunci au avut loc multe proteste și violențe pe străzi din cauza accesului la hrană, iar pentru proviziile de bază se formează de fiecare dată cozi interminabile.

Citește și: „Mesajul transmis de un copil de 7 ani, părăsit de mamă, care trăiește într-o sărăcie cruntă”

„Premieră medicală: Două femei au purtat același copil în pântece”

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter