Adolescentă, operată de urgență după ce medicii i-au descoperit un ghem de păr ce cântărea un kilogram

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 23 noiembrie 2022, 12:53

O adolescentă de 13 ani a fost operată de urgență după ce medicii au descoperit în stomacul ei o bilă uriașă. Dar descoperirea avea să fie și mai surprinzătoare: bila era formată din păr.

O adolescentă din Mumbai a început să acuze dureri puternice de burtă. Mai mult, tânăra nu mai putea mânca sau bea fără a i se face rău.

Un kilogram de păr, descoperit în stomacul tinerei

Fata a ajuns de urgență la spital, pe data de 8 noiembrie, cu stări de greață și vărsături. Medicii i-au făcut o ecografie și au rămas uimiți să vadă în stomacul fetei o bilă uriașă, sub forma unei mingi de rugby. Nu știau, totuși, ce reprezintă acea bilă.

Doctorii au decis să o opereze de urgență, moment în care au făcut o descoperire uluitoare. În timpul intervenției chirurgicale, care a durat o oră și jumătate, medicii au găsit în stomacul adolescentei un kilogram de păr, strâns sub forma unei bile.

Adolescentă, operată de urgență după ce medicii i-au descoperit un ghem de păr ce cântărea un kilogram

Mai exact, bila de păr cântărea, potrivit Times Now, 1,2 kilograme.

Explicația părinților fetei

Medicul care a efectuat operația, Joseph D’souza, i-a întrebat pe părinții fetei dacă au idee cum ar fi putut să ajungă atât de mult păr în stomacul fiicei lor. Iar răspunsul acestora l-a șocat.

Se pare că fata obișnuia să își mănânce părul și să își roadă unghiile, de mai bine de șapte ani.

„După ce i-am examinat stomacul și am studiat raportul sonografiei, am vorbit cu părinții fetei și am aflat că obișnuiește să își înghită părul și să își roadă unghiile de șapte-opt ani. Acest lucru este cunoscut ca Sindromul Rapunzel”, a spus dr D’souza.

Cum nu a mai putut să mănânce și să bea, fata a slăbit foarte mult. În prezent se află în spital și se recuperează.

Ce este sindromul Rapunzel

Sindromul Rapunzel este o boală compulsivă în care bolnavul își mănâncă propriul păr. Această afecțiune este declanșată de o problemă psihică. Odată ajuns în stomac, părul formează, în timp, un ghem.

Potrivit specialiștilor, consumul părului poate duce la complicații serioase, inclusiv obstrucționarea intestinelor și chiar decesul pacientului.

Medicii spun că părul nu este digerat și rămâne blocat în stomac.

Sindromul Rapunzel poate duce la incapacitatea de a înghiți, depresie, atacuri de anxietate, anorexie și chiar boli psihice precum schizofrenia.

O tânără de 16 ani a murit, în urmă cu câțiva ani, din cauza acestui sindrom.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter