Află totul despre vopsirea părului!

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 10 decembrie 2021, 14:08

Vrei o schimbare? Atunci e timpul să îţi vopseşti părul, pentru că este una din cele mai simple şi rapide…
…metode pentru o schimbare de imagine. Nu trebuie neapărat să apelezi la un specialist. Te poţi vopsi şi acasă, singură. Important este să ştii care sunt paşii, ce trebuie să faci şi ce nu.

Culori potrivite pentru cele mai bune rezultate

Dacă îţi vopseşti părul pentru o schimbare de look, e recomandat să alegi o culoare cu un ton mai deschis sau mai închis decât culoarea părului. Astfel, vei obţine un aspect natural care cu siguranţă se potriveşte chipului tău. Dacă însă alegi să te vopseşti pentru a-ţi ascunde firele albe, alege nuanţele deschise ca blond-cenuşiu, şaten deschis şi culoarea alunei.

Ridurile de expresie
Dacă ai riduri de expresie foarte pronunţate, e bine să nu alegi culori închise, pentru că îţi vor scoate şi mai mult în evidenţă aceste mici „defecte”. Evită aceste culori şi în cazul în care eşti foarte tânără sau ai trăsături de copil, pentru că te îmbătrânesc.
Nuanţele închise
Se potrivesc unui ten măsliniu sau mai închis la culoare, în timp ce culorile deschise reprezintă alegerea ideală pentru tenul palid sau deschis la culoare. Evită nuanţele de roşu, roşcat şi portocaliu dacă ai tenul roz sau eşti rumenă în obraji.

Vopseşte-te la tine acasă

Ai nevoie de:
â–º un bol în care să amesteci vopseaua
â–º prosop
â–º mănuşi de plastic
â–º pieptene
â–º ceas, pentru a nu depăşi timpul recomandat
Nu te spăla pe cap înainte de a te vopsi pentru că, imediat după baie, porii sunt deschişi şi îţi poţi irita pielea capului.
Pune vopseaua în bol şi amestec-o. Apleacă-ţi capul, dă-ţi tot părul în faţă şi piaptănă-l. Întinde apoi vopseaua pe păr. Aceasta se aplică întotdeauna de la ceafă, respectiv rădăcini, spre vârfuri. Împarte-ţi părul în suviţe, astfel încât să nu laşi nici o porţiune neacoperită. La sfârşit, piaptănă-ţi încă o dată părul, pentru ca vopseaua să se întindă uniform. Respectă întotdeauna timpul indicat. Depăşirea acestuia poate duce nu la o fixare mai bună a culorii, ci, dimpotrivă, la arderea părului. Îndepărtează vopseaua cu ajutorul duşului. Nu folosi imediat şamponul, pentru că o parte din vopsea se poate scurge, diminuându-se astfel intensitatea culorii. Spală-te pe cap abia a doua zi, când culoarea a pă-truns deja în firul de păr. Astfel, nu mai există riscul ca aceasta să se „risipească”.

Ţi-ai vopsit părul? Învaţă să îl îngrijeşti

Odată ce ai ales să îţi vopseşti părul, trebuie să te asiguri că este îngrijit corect. Acum, părul tău are nevoie de mai multă hidratare şi protecţie. Şi, pe lângă acestea, vrei cu siguranţă ca nuanţa ta preferată să dureze cât mai mult. Există soluţii pentru fiecare problemă. Nu trebuie decât să îi acorzi părului tău puţin timp şi atenţie.
Vitamine. Alege doar vopselele care conţin vitamine şi hrănesc firul de păr. Foloseşte şampon special pentru părul vopsit şi neapărat balsam pentru că face părul mătăsos şi strălucitor. Renunţă la uscător, pentru că aerul cald face în general părul aspru, tern şi lipsit de strălucire. Părul vopsit are mult mai mult de suferit în urma uscării artificiale, decât cel nevopsit.
Mască hrănitoare. Pe lângă celelalte metode de îngrijire pe care le găseşti în comerţ, există şi metode naturale care îţi ajută părul să rămână frumos. Hrăneşte-l cu următoarea mască: amestecă 2 gălbenuşuri cu o linguriţă de miere. Întinde această pastă pe păr şi las-o 5 minute, după care clăteşte-te bine cu apă caldă. Repetă acest tratament în fiecare săptămână.
Pentru strălucire. Clăteşte-ţi părul după fiecare baie cu oţet de mere sau pune în apa cu care te clăteşti 4 picături de ulei de ricin. Acesta ajută părul să se regenereze mult mai repede, iar firul de păr să devină mai puternic şi să îşi recapete strălucirea naturală.
Taie vârfurile. O dată la două săptămâni, taie-ţi vărfurile şi aşteaptă până la următoarea vopsire cel puţin trei-patru
săptămăni.

Vezi tot ce treuie sa stii despre vopsirea parului acasa!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter