Zelenski a spus că Ucraina poate lupta cu Rusia „și 10 ani”: „Dacă ei sunt capabili, atunci suntem pregătiţi”

De Unica.ro, pe

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat că țara sa nu poate renunța la teritoriile sale în fața Rusiei.

Într-un interviu acordat CNN de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski, acesta din urmă a spus că Ucraina nu poate renunța la teritoriile sale, când a fost întrebat despre negocierile cu Rusia.

„Nu putem renunţa la teritoriul nostru, dar trebuie să găsim o modalitate de dialog cu Rusia”, a zis Zelenski, citat de Adevărul. „Dacă ei sunt capabili, atunci suntem pregătiţi”.

Totodată, Zelenski a povestit: „Dacă există o oportunitate de a vorbi, atunci vom vorbi, dar nu pe baza ultimatumului rusesc. Aceasta este o chestiune de atitudine faţă de noi”.

Cu toate astea, Zelenski a ținut să sublinieze faptul că „cu cât se întâmplă acest lucru mai devreme, cu atât vor muri mai puţini oameni”. El a adăugat apoi că armata sa este gata să lupte și un deceniu cu armata rusă. „Putem lupta cu Federaţia Rusă chiar şi timp de 10 ani”, a adăugat el.

Citește și: Cum s-au schimbat viețile adolescenților din Ucraina din cauza războiului: „Înțelegem că nu ne-am apreciat viața de zi cu zi, întâlnirile noastre cu prietenii și nici măcar o simplă plimbare”

Citește și: Ce cred despre război rușii care nu erau interesați înainte de politică: „Încă nu înțeleg de ce țara mea suferă din cauza lor”

Citește și: Vladimir Putin plănuiește să reorienteze exporturile rusești de energie din Europa către Asia

Citește și: Cum tratează soldații ruși femeile din Ucraina: „Strigau «Asta se va întâmpla cu fiecare prostituată nazistă» în timp ce o violau pe sora ei”

În cadrul aceluiași interviu, Zelenski a recunoscut că nu mai crede în promisiuni după ce țara sa a fost atacată, exprimându-și lipsa de încredere în lume.

„Nu am încredere în lume”, a spus el, după cum relatează Libertatea. „După ce am văzut ce se întâmplă în Ucraina. Nu credem în cuvinte. După escaladarea Rusiei, nu avem încredere în vecinii noștri. Nu credem toate acestea”.

Liderul ucrainean a spus că mai simte încredere doar în poporul său și în credința că alte țări vor ajuta nu doar prin cuvinte, ci și prin acțiuni: „Singura credință care există este credința în noi înșine, în oamenii noștri, credința în forțele noastre armate și credința că țările ne vor sprijini nu doar cu cuvintele lor, ci cu acțiunile lor. Și asta este tot”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter