Cum răcorești locuința atunci când nu ai aer condiționat

De Unica.ro, pe

Vara, când canicula este o problemă constantă, găsirea de soluții pentru a răcori locuința este esențială. Dar dacă nu avem aer condiționat?

În zilele care urmează, România se va confrunta cu temperaturi foarte ridicate, din cauza unui val de caniculă. Pentru oamenii care nu dispun de aer condiționat sau care vor să reducă consumul de energie electrică, există și alternative prin care locuința se poate răcori.

Vara, 30% din căldură vine din ferestre, după cum arată Digi24. Astfel, un prim pas este tragerea draperiilor, cu scopul de a scădea temperatura din interiorul locuinței. În plus, este recomandată folosirea draperiilor de tip black out, care blochează razele soarelui și izolează camera în mod natural.

Totodată, este esențial să renunți la orice așternuturi sintetice deții pe parcursul verii și să alegi în schimb lenjerii de pat capabile să absoarbă bine umezeala. Materialele cele mai bune sunt inul și bumbacul.

Citește și: Federația Internațională de Natație a interzis înnotătoarelor transsexuale să participe la competițiile feminine

Citește și: Ministrul Agriculturii: România nu va intra în criză alimentară. „Și în cel mai rău an din punct de vedere climateric, fermierii români au reuşit să asigure necesarul”

Citește și: Marcel Ciolacu, despre salariul minim european: „Reprezintă un beneficiu în special pentru salariaţii din mediul privat românesc”

Citește și: Numărul șoferilor drogați la volan l-ar putea egala pe cel al șoferilor beți. Lucian Bode: „Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă”

Dincolo de aceste aspecte, trebuie evitată supraîncărcarea locuinței, după cum a spus Mara Eliza Barza, PR home&deco, pentru Digi24: „Este important să nu încărcăm apartamentul sau casa în care locuim cu foarte multă mobilă. Mobila încarcă spațiul și nu lasă aerul să circule cu ușurință. Toate ușile pe care le avem în casă să le lăsăm deschise, astfel încât să circule aerul”.

Un alt sfat oferit de expertă este să avem mereu gheață în casă pe timp de vară. Aceasta poate să fie folosită fie în băuturi răcoritoare, fie în boluri lăsate în casă, pentru a menține aerul proaspăt.

Nu în ultimul rând, atunci când temperaturile de afară sunt extrem de mari, este recomandat să limităm timpul petrecut afară. Atunci când este nevoie neapărat să ieșim, medicul de familie Daciana Toma a spus pentru Digi24: „Este important să folosim pălării. Vorbim despre haine din bumbac, in, subțiri, din culori deschise. Sunt evitate culorile închise care țin, atrag senzația de caldură. Folosirea de creme cu factor de protecție”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter