Zeci de bolnavi de cancer și diabet au fost înșelați în masă, comandând medicamente care nu se găsesc în România

De Unica.ro, pe

Zeci de bolnavi de cancer și diabet au fost înșelați de o grupare care le promitea medicamente rare, imposibil de găsit în România.

Zeci de pacienți care erau disperați pentru medicamentele care le pot salva viața au plătit mii de lei în avans, dar nu au primit niciodată pastilele promise. Aceștia au fost păcăliți de trei cetățeni maghiari, care puseseră la punct o operațiune în Marea Britanie.

Cele trei site-uri false au început să fie accesate de bolnavii de cancer și diabet din România încă din anul 2018. Pe fiecare se regăseau medicamente greu de accesat de către pacienți, întrucât sunt de negăsit la noi. Curând, oamenii și-au dat seama că deși plăteau, nu primeau niciun produs.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24, a spus că polițiștii români au început să investigheze situația după ce mai mulți oameni au depus plângeri. După anchetă, polițiștii au descoperit că cel puțin 80 de români au fost înșelați.

Citește și: Inflația a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 18 ani

Citește și: Amenințare pentru mediul înconjurător din România: „În doi ani noi intrăm în colaps cu depozitarea deşeurilor”

Citește și: Drama unei ucrainence: „Mi-a pus arma la tâmplă și m-a violat. Era cecen”

Citește și: Reuniune emoționantă între un soldat ucrainean și părinții lui

Marinică Răzvan, șeful biroului Direcția de Investigare a Criminalității Economice IGPR, a explicat, citat de Digi24: „În majoritatea cazurilor, victimele i-ar fi contactat pe reprezentanții site-urilor în legătură cu depășirea termenului de livrare convenit, situație în care erau avansate scuze cu caracter general, precum «se vor restitui sumele achitate», «medicamentele nu sunt disponibile în acest moment», «nu a preluat curierul comanda», «mai așteptați»”.

Reprezentanții site-urilor nu au mai răspuns ulterior la e-mailuri sau la apelurile telefonice. Pacienții care au apelat la site-urile înșelătoare au spus că au avut chiar și o discuție cu un medic și au primit o factură falsă. Mulți dintre ei și-au dat economiile pe aceste tratamente.

Șeful biroului Direcția de Investigare a Criminalității Economice IGPR a mai spus: „Prețurile variau de la 400 de lei la 5.000 de lei per medicament. Ele nu existau pe rețeta făcută de medic erau promovate pe site ca înlocuitori”.

La rândul său, Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a spus că pacienții pică des în capcana escrocilor din cauza escrocilor. „Chiar dacă unii au destulă cultură și educație, ei vor să își dea o ultimă șansă la viață”, a zis el. „Prejudiciul estimat este de 100 de mii de euro”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter