O deputată din Donețk a spus că Zelenski va fi judecat pentru crime de război dacă va fi capturat de armata rusă

De Unica.ro, pe

O deputată din autoproclamata republică populară Donețk a spus că Volodimir Zelenski ar putea fi judecat pentru crime de război.

Elena Șișkina, deputată din Donețk, a spus că regiunea separatistă are intenția de a-l judeca pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski drept criminal de război, după cum relatează Newsweek.

Deputata a spus pentru agenția rusă de stat TASS că RPD va aduce acuzații împotriva liderilor care au condus Ucraina din 2014, de când președintele rus Vladimir Putin a anexat Crimeea. Printre cei vizați se numără atât Zelenski, cât și fostul președinte interimar, Oleksandr Turcinov, și fostul președinte Petro Poroșenko.

Șișkina, care conduce comisia pentru legislație penală și administrativă a parlamentului RPD, a zis: „Autorii crimelor militare nu sunt doar cei care țin arma în mână și apasă pe trăgaci. Aceștia sunt și generali, care dau ordine și, de asemenea, președinți”.

Citește și: Înalt oficial american: „Nu avem un interes ca conflictul din Ucraina să se extindă la un conflict mai larg sau să se transforme în al Treilea Război Mondial”

Citește și: Oficial separatist din Ucraina: luptătorii de la Azovstal care s-au predat Rusiei ar putea risca pedeapsa cu moartea

Citește și: Consilierul lui Zelenski, despre posibilitatea ca Ucraina să cedeze pământ Rusiei: „Duceți-vă naibii, nenorociților, cu sugestiile voastre”

Citește și:  Volodimir Zelenski, despre Vladimir Putin: „Mi se pare că trăiește în lumea lui virtuală, fără să-și dea seama că Ucraina nu pleacă nicăieri”

Deputata i-a acuzat pe cei trei oficiali că și-ar fi pus semnăturile „pe ordinul de a trimite neonazişti în Donbas pentru a ucide civili”, după cum relatează Digi24.

Propaganda rusă continuă să susțină ideea că invazia din Ucraina nu reprezintă un război, ci o „operațiune militară specială”, al cărui scop este de a „denazifica” Ucraina și a salva locuitorii autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk de la un „genocid”.

„Ucraina a creat condiții care au permis organizațiilor neonaziste să funcționeze pe teritoriul său, inclusiv amnistie pentru membrii lor, neaducerea lor la răspundere penală și aprobare prin lege a crimelor comise împotriva rușilor”, a mai spus Șișkina. „Când vor fi prezentate suficiente dovezi de către agențiile de aplicare a legii, atunci, desigur, cei vinovați vor fi pedepsiți”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter