Volodimir Zelenski a lansat o campanie globală de finanțare pentru Ucraina: „Doar împreună avem posibilitatea de a opri războiul şi de a reconstrui ce a distrus Rusia”

De Unica.ro, pe

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat lansarea unei platforme online de finanțare participativă pentru ajutarea țării afectate de războiul cu invadatorii ruși.

Volodimir Zelenski a transmis pe Twitter următorul mesaj: „Cu un singur click, puteţi dona fonduri pentru a-i sprijini pe apărătorii noştri, pentru a ne salva civilii şi a reconstrui Ucraina”. Platforma poartă numele de United24, iar „toate fondurile vor fi transferate băncii naţionale a Ucrainei şi atribuite ministerelor vizate”.

Președintele ucrainean a promis că vor fi publicate rapoarte privind distribuția banilor o dată la 24 de ore. „Doar împreună avem posibilitatea de a opri războiul şi de a reconstrui ce a distrus Rusia”, a mai spus Zelenski.

Platforma urmează să fie găzduită de site-ul u24.gov.ua, care menționează că donațiile vor fi alocate pentru „apărare”, „asistență medicală” și „reconstrucția Ucrainei”. Pagubele aduse clădirilor și infrastructurii Ucrainei au ajuns la aproape 60 de miliarde de dolari și continuă să crească pe măsură ce războiul continuă, potrivit declarațiilor făcute la final de aprilie de către președintele Băncii Mondial, David Malpass.

Citește și: Jurnalul unui copil de opt ani din Ucraina: „Mi-au murit cei doi câini, bunica Halia și iubitul meu oraș Mariupol”

Citește și: Agenția Europeană pentru Aviație: unele avioane civile ar putea deveni, din greșeală, ținta unor rachete, în contextul războiului din Ucraina

Citește și: Primarul din Cernăuți: „Nimeni nu poate garanta că încă un oraș ucrainean nu va deveni victima unor bombardamente”

Citește și: Klaus Iohannis, despre situația tensionată din Republica Moldova: „Nu avem informații concrete că Republica Moldova ar fi amenințată”

Mai mult, Ucraina are nevoie de asistență financiară în valoare de șapte miliarde de dolari lunar, pentru a compensa pierderile economice cauzate de război, conform lui Zelenski. Acesta a mai subliniat că fiecare țară ar trebui să fie pregătită să rupă toată relațiile cu Rusia și că Moscova trebuie exclusă din toate instituțiile financiare internaționale, inclusiv FMI și Banca Mondială.

Pe măsură ce Rusia continuă războiul împotriva Ucrainei, autoritățile de la Moscova folosesc metode agresive pe piețele mondiale. Din acest motiv, arată Zelenski, Rusia ar trebui izolată pe acest plan.

Președintele ucrainean a mai acuzat Moscova că amenință omenirea cu o criză alimentară mondială. Blocajul pe care l-a impus Rusia orașelor-port ucrainene de la malul Mării Negre face exportul cerealelor imposibil. Mai mult, războiul a dus la creșterea prețurilor la alimente în țările care se bazează pe exporturile de cereale din Ucraina.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter