Volodimir Zelenski, despre negocierile dintre Ucraina și Rusia: „Cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 12 mai 2022, 10:54

Pe măsură ce războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei avansează, aducând după sine moarte și traume, răbdarea autorităților ucrainene se risipește.

Există tot mai multe dovezi care arată atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina: poze, filmări, înregistrări audio și nenumărate relatări ale supraviețuitorilor. Într-un discurs ținut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, adresat studenților universitari francezi, liderul a explicat că răbdarea Kievului se epuizează pe măsură ce crimele de război cresc.

„Suntem pregătiți să purtăm aceste negocieri, aceste discuții, atâta timp cât nu este prea târziu”, a zis el. Mai apoi, a adăugat: „Cu fiecare nou Bucha, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraș în care există zeci de morți, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia, precum și posibilitatea de a rezolva această problemă într-o manieră diplomatică”.

Președintele Zelenski a mai spus că el este convins că Ucraina va câștiga războiul și va reuși să recupereze toate teritoriile care îi aparțin. Mai mult, a vorbit despre importanța ca țara lui să adere la Uniunea Europeană, zicând: „Ucraina nu va face decât să întărească alte state, armata noastră și-a demonstrat capacitățile. Poporul nostru și-a dovedit capacitatea”.

Citește și: Povestea băiețelului de 11 ani din Ucraina care își îngrijește mama și sora, după ce acestea au rămas fără picioare în timpul unui atac: „Stă în salon 24 de ore din 24”

Citește și: Noua conducere din Herson, Ucraina, vrea să ceară lui Putin să încorporeze teritoriul în Ucraina. Reacțiile autorităților de la Kiev și de la Kremlin

Citește și: Cazul băiețelului de 11 ani din Ucraina, violat timp de 10 ore în fața mamei sale, legată de scaun: „Micuțul nu mai vorbește de o lună”

Citește și: Moartea unui medic pediatru din Mariupol: „Suntem mândri de tatăl nostru-erou, acum el este îngerul nostru păzitor”

Pentru a-și ajuta țara, Zelenski a anunțat acum o săptămână lansarea unei noi platforme online, unde oamenii pot face donații pentru Ucraina. Într-un mesaj transmis pe Twitter, el a zis: „Cu un singur click, puteţi dona fonduri pentru a-i sprijini pe apărătorii noştri, pentru a ne salva civilii şi a reconstrui Ucraina”.

Această platformă se numește United24, toate fondurile strânse cu ajutorul ei fiind „transferate băncii naţionale a Ucrainei şi atribuite ministerelor vizate”. Donațiile vor fi alocate pentru „apărare”, „asistență medicală” și „reconstrucția Ucrainei”.

Totodată, Zelenski a promis publicarea unor rapoarte o dată la 24 de ore, care să arate cum vor fi distribuiți banii. El a explicat: „Doar împreună avem posibilitatea de a opri războiul şi de a reconstrui ce a distrus Rusia”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter