Patru cazuri de variola maimuței în România. Al patrulea pacient este internat

De Unica.ro, pe

În România au fost înregistrate patru cazuri de variola maimuței până acum, iar al patrulea pacient este internat.

Ministerul Sănătății a anunțat al patrulea caz de variola maimuței. Este vorba despre un bărbat de 36 de ani care a fost contact al primului pacient diagnosticat cu variola maimuței în România.

Pacientul s-a prezentat la un spital din București miercuri, după ce simptomele i-au apărut din data de 12 iunie. Starea sa de sănătate este una bună, însă a rămas internat la spital, potrivit Ministerului Sănătății.

Oficial, primul caz de variola maimuței din România a fost anunțat în România în data de 13 iunie. Primul pacient a fost un bărbat de 26 de ani din București, diagnosticat în urma investigațiilor de laborator după ce acesta prezentase simptome cu patru zile în urmă.

Citește și: Al doilea caz de variola maimuței, depistat în România

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă cere aplicarea legii pentru combaterea ambroziei: „Știm cât de mulți români suferă din cauza acestei plante”

Citește și: Peste 14% din populația lumii a avut boala Lyme. Cele mai multe îmbolnăviri, în Europa Centrală

Citește și: OMS caută un nou nume pentru variola maimuței, pe motiv că cel actual este discriminatoriu

Primul pacient s-a infectat de la o persoană apropiată care călătorise în ultimul timp în mai multe țări din Europa unde există multe cazuri de infecție cu variola maimuței.

Virusul care cauzează variola maimuței pătrunde în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale. Acesta nu se răspândește ușor, fiind nevoie de un contact apropiat, potrivit Digi24.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că variola maimuței nu necesită măsuri de precauție la fel de stricte ca în cazul infecției cu virusul care produce COVID-19. El a zis că nu poate fi vorba de transmiterea comunitară a bolii, pentru că aceasta are o rată de reproducere de 0,3.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter