Consilierul lui Zelenski, despre posibilitatea ca Ucraina să cedeze pământ Rusiei: „Duceți-vă naibii, nenorociților, cu sugestiile voastre”

De Unica.ro, pe

Oleksii Arestovici, unul dintre consilierii președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a avut o reacție puternică în legătură cu posibilitatea ca Ucraina să cedeze teritorii Rusiei.

Reacția a avut loc în cadrul unei discuții cu Mark Feygyn, fost avocat și politician rus, opozant al lui Vladimir Putin, care acum are un canal de YouTube unde realizează diferite interviuri.

În ultimele zile s-a vehiculat intens ideea că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei, pentru a pune capăt conflictului. Spre exemplu, Henry Kissinger, fost secretar de stat american și veteran al diplomației SUA, a lăsat să se înțeleagă că cedarea de teritorii este o soluție viabilă.

Arestovici a spus că rușii fac presiuni tot mai mari pe front, și că ar putea să încerce noi ofensive asupra Kievului, Cernihivului și nu numai. Oficialul rus a explicat că rușii ar proceda astfel pentru ca „aliații” lor occidentali să spună „Stai, Kremlinul vrea pace! Kievul este cel care nu vrea! Să punem presiune pe ei!. E clar, Rusia are nevoie doar de Zaporojie și regiunea Herson”.

Citește și: Zelenski, despre Vladimir Putin: „Mi se pare că trăiește în lumea lui virtuală, fără să-și dea seama că Ucraina nu pleacă nicăieri”

Citește și: Semne noi că Rusia se confruntă cu pierderi grave în război: s-a desființat limita de vârstă pentru serviciul militar

Citește și: Avertisment al oficialilor de la Bratislava: „Dacă Ucraina pică, Slovacia este următoarea”

Citește și: Șefa Russia Today: „Fie vom câștiga noi, fie se va termina rău pentru toată omenirea”

Astfel, consilierul lui Zelenski a criticat ideea conform căreia Ucraina ar trebui să renunțe la teritorii ale sale, spunând, potrivit Digi24: „Duceți-vă naibii, nenorociților, cu sugestiile voastre! […] Sunteți nebuni? Ne curge sânge… Ne mor copiii, soldații, infanteriștii opresc rachetele cu trupurile lor – și ei ne spun să ne sacrificăm pământul? Plecați de-aici, nenoriciților, n-o să se întâmple niciodată asta”.

Și Zelenski și-a arătat dezaprobarea cu privire la mesajul lansat de fostul secretar de stat american. „Indiferent de ceea ce face statul rus, există cineva care spune: «Să luăm în considerare interesele sale»”, a spus liderul ucrainean.

Acesta a continuat: „Anul acesta, la Davos, s-a auzit din nou. În ciuda miilor de rachete ruseşti care lovesc Ucraina. În ciuda faptului că zeci de mii de ucraineni au fost ucişi. În ciuda a ceea ce s-a întâmplat la Bucha şi Mariupol. În ciuda oraşelor distruse. Şi în ciuda «lagărelor de filtrare» construite de statul rus, în care se ucide, se torturează, se violează şi se umileşte ca pe bandă rulantă”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter