Peste 200 de angajați STB, concediați după greva din ianuarie, iar alții 500 vor avea salariile diminuate

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 20 aprilie 2022, 19:13

Societatea de Transport București ia măsuri în cazul a aproape 700 de angajați care au luat parte la greva ce a paralizat Bucureștiul în luna ianuarie.

Directorul STB, Adrian Criț, a anunțat că peste 200 de angajați vor fi concediați, iar 500 vor avea salariile reduse. AUR a prezentat concedierile și diminuările salariale într-un comunicat de presă, în care susține că aceste măsuri sunt o „răzbunare politică”.

Președintele AUR, George Simion, susține că angajații STB urmează să fie concediați „de PNL şi de primarul Nicuşor Dan, cu complicitatea PSD”, ca o „răzbunare pentru că sindicaliștii și-au permis să își ceară drepturile în luna ianuarie”.

Simion l-a numit pe Adrian Criț „un politruc cinic”, spunând: „Dacă era om serios, directorul Adrian Criț, numit în funcție de PNL și protejat de Nicușor Dan, ar fi discutat cu sindicaliștii și ar fi stabilit de comun acord o serie de măsuri pentru remedierea problemelor cu care se confruntă societatea”.

Citește și: Premierul României, despre posibilitatea de a renunța la contractele pentru vaccinurile anti-COVID-19: „Să nu irosim banii degeaba”

Citește și: Protest împotriva violurilor rușilor în Ucraina: 200 de femei din Letonia, cu mâinile legate la spate și vopsea roșie pe corp

Citește și: Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență: „Criza sanitară a scos la iveală incontestabil vulnerabilitatea românilor la dezinformare”

Citește și: Ministrul Educației, despre rezultatele la simulările examenelor naționale: „Mai slabe decât anul trecut”

Directorul STB a spus că deciziile sunt perfect legale. El a declarat pentru Libertatea că deciziile au fost luate „ca urmare a neîndeplinirii sarcinilor de serviciu de către unii angajați”, însă și „pentru încălcarea unor dispoziții legale, adică a două hotărâri ale instanței din București prin care greva din ianuarie a fost declarată ilegală, cu privarea de transportul public al cetățenilor”.

Criț a mai spus pentru Libertatea: „În momentul de față s-au transmis deciziile de desfacere a contractului individual de muncă pentru 222 de persoane și pentru încă 490 de persoane s-au transmis deciziile cu privire la reducerea salariului”.

Reprezentanții primăriei conduse de Nicușor Dan au spus: „Primăria Capitalei nu comentează aplicarea legii. Adică dacă STB, prin contractul de muncă, are dreptul să dea afară oamenii care au lipsit nemotivat de la serviciu trei zile consecutiv, atunci legea trebuie respectată”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter