Numărul șoferilor drogați la volan l-ar putea egala pe cel al șoferilor beți. Lucian Bode: „Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă”

De Unica.ro, pe

Tot mai mulți șoferi au fost prinși de polițiști conducând sub influența drogurilor, potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode.

Lucian Bode a făcut declarațiile în cadrul Forumului Siguranţei Rutiere, eveniment organizat de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în parteneriat cu Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie.

Ministrul Afacerilor Interne a spus că tot mai mulți șoferi sunt prinși de polițiști conducând sub influența substanțelor interzise și că „consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”.

Lucian Bode a spus că autoritățile trebuie să ia măsuri. „Suntem cu toţii martori la exacerbarea unui fenomen – consumul de substanţe interzise”, a spus el. „Este o realitate dură. De aceea, răspunsul autorităţilor trebuie să fie unul pe măsură. Măsurile de prevenire şi combatere pe care structurile Ministerului Afacerilor Interne le pun în practică încep să dea rezultate”.

Citește și: Papa Francisc: „Pentru mine, al Treilea Război Mondial a fost declarat”

Citește și: Povestea bărbatului obligat de fosta soție să plătească pentru toate muncile casnice făcute de aceasta în timpul căsniciei

Citește și: Cele mai scumpe orașe de locuit în anul 2022

Citește și: 50 de ani de la imortalizarea fotografiei „Fata Napalm”. Ce s-a întâmplat cu fetița din imagine

Acesta a adăugat: „Bilanţurile noastre în urma acţiunilor structurilor MAI ne-au arătat că avem de-a face cu tot mai muţi şoferi care conduc sub influenţa acestor substanţe”.

În weekendul care a trecut, peste 4.800 de angajați ai structurilor MAI au desfășurat peste 1.400 de acțiuni. „În urma controalelor efectuate, au fost reţinute 112 permise de conducere ca urmare a consumului de droguri sau alte substanţe interzise, fiind constatate aproximativ 170 de infracţiuni prevăzute la legislaţia pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, a zis Bode.

Ministrul se teme să nu se ajungă în situația în care consumul de droguri să îl egaleze pe cel de alcool. „Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă”, a afirmat el. „Nu vreau să dau un verdict, însă consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter