Semne noi că Rusia se confruntă cu pierderi grave în război: s-a desființat limita de vârstă pentru serviciul militar

De Unica.ro, pe

Mitul armatei rusești invincibile se destramă pe măsură ce războiul pornit de Rusia în Ucraina înaintează, iar acest lucru este vizibil și din acțiunile pe care oficialii ruși le iau la nivel militar.

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a adoptat miercuri o lege nouă, prin care se desființează limita de vârstă pentru încheierea primului contract de serviciu militar. Această măsură oferă un indiciu legat de faptul că Rusia s-ar confrunta cu o lipsă de infanterie pentru a-și continua ofensiva în Ucraina, potrivit The Guardian.

Proiectul de lege a fost depus în parlamentul rusesc în data de 20 mai. Prin decizia de a renunța la limita de vârstă, deputații sunt de părere că vor atrage mai mult personal calificat, pe motiv că aceia care știu să utilizeze „armele de înaltă precizie” sunt mai bine pregătiți atunci când înaintează în vârstă.

Momentan, doar rușii de 18-40 de ani și străinii de 18-30 de ani au putut să încheie un prim contact cu armata Rusiei, vârstele înaintate nefiind considerate eligibile pentru a încheia un astfel de contract.

Citește și: Avertisment al oficialilor de la Bratislava: „Dacă Ucraina pică, Slovacia este următoarea”

Citește și: Rusia ar vrea să creeze un coridor umanitar pentru a permite navelor cu alimente să iasă din Ucraina

Citește și: Șefa Russia Today: „Fie vom câștiga noi, fie se va termina rău pentru toată omenirea”

Citește și: Joe Biden, mesaj dur: „Putin încearcă să stingă o cultură. El nici măcar nu mai vizează ținte militare, ci elimină fiecare școală, fiecare biserică”

Deputații ruși au explicat în expunerea proiectului: „Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, exploatarea armelor și a echipamentelor militare sunt necesari specialiști de înaltă profesie. Experiența arată că, de regulă, sunt mai bine pregătiți când ajung la vârsta de 40-45 de ani”.

Totodată, parlamentarii au spus că legislația va facilita și recrutarea în armata Rusiei a unor experți în diferite domenii, cum ar fi medici civili, ingineri și specialiști în operațiuni și comunicații.

Experții militari au spus că Rusia se confruntă cu pierderi grave de trupe și de echipamente în Ucraina, după ce mai multe eșecuri militare au forțat Moscova să își reducă obiectivele de război inițiale. Ministerul Apărării din Ucraina a transmis că forțele armate ucrainene au ucis aproximativ 29.450 de militari ruși de la începutul războiului.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter