Rusia ar fi transmis un document către Ucraina în cadrul negocierilor de pace:„Mingea este în terenul lor”

De Unica.ro, pe

Autoritățile din Rusia au transmis că Ucraina a primit un documente cu „formulări perfect clare” în cadrul negocierilor de pace, mingea fiind „în terenul lor”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Rusia a transmis Ucrainei un document cu „formulări perfect clare”, așteptând un răspuns, după cum relatează Libertatea.

Dmitri Peskov a spus că ritmul negocierilor lasă de dorit, precizând că mingea se află în terenul Kievului, după ce negociatorii Moscovei au transmis către Kiev un document.

Oficialul rus a spus, potrivit TASS: „Președintele (Vladimir Putin, n.r.) a spus că partea ucraineană se retrage întotdeauna din acordurile obținute anterior, că își retrage propriile cuvinte. Acest lucru are consecințe foarte rele în ceea ce privește eficiența negocierilor. În prezent, părții ucrainene i s-a prezentat proiectul nostru de document care include formulări perfect clare. Mingea este în terenul lor, noi așteptăm un răspuns”.

Citește și: Poveștile ucrainencelor care se întorc în orașele bombardate de ruși: „Dacă se întâmplă ceva cu familia mea, eu de ce să mai trăiesc?”

Citește și: Rusia amenință Republica Moldova, după ce Maia Sandu a interzis simbolurile rusești în țara ei

Citește și: Marcel Ciolacu, despre dezastrul umanitar din Ucraina: „Vreau să lucrăm împreună cu Ucraina și cu toți aliații noștri […] la reconstrucția acestei țări”

Citește și: Un milionar din Ucraina a cerut armatei de la Kiev să îi bombardeze vila, după ce rușii s-au instalat în ea

Tot Peskov a spus că termenul de răspuns rămâne la latitudinea părții ucrainene: „Am spus-o în repetate rânduri, că ritmul de lucru al părții ucrainene lasă mult de dorit, iar ucrainenii nu dau dovadă de o mare dorință de a intensifica procesul de negociere”.

Drept replică la aceste acuzații, portalul ucrainean Obozrevatel a remarcat felul în care Moscova nu a încetat atacurile armatei ruse asupra Ucrainei nici măcar în timpul negocierilor de pace.

Negociatorul șef a Ucrainei a precizat că nu știe când se vor relua discuțiile de pace cu Rusia, precizând că acest lucru este greu de precizat, în condițiile în care Rusia a lansat o nouă ofensivă în regiunea Donbas.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter