Când primesc românii voucherele sociale? Poşta Română: „Le livrăm fără probleme, numai să ajungă”

De Unica.ro, pe

Românii ar fi trebuit să înceapă să primească voucherele sociale odată cu data de 1 iunie, însă până acum Poșta Română nu a avut ce vouchere să livreze.

Poșta Română ar trebui să livreze voucherele gratuit, de îndată ce le va primi. Directorul general al Companiei Naţionale „Poşta Română”, Valentin Ştefan, a spus că instituția pe care o conduce nu a primit încă vreun card.

Citat de Agerpres, Valentin Ștefan a spus, citat de Digi24: „Poşta Română va distribui voucherele sociale de-ndată ce le va primi. Asta înseamnă că, până astăzi, nu am primit niciun card. Etapa în care ne-am asigurat că lista de beneficiari corespunde cu ce se întâmplă în realitate a fost depăşită”.

Directorul Poștei Române a subliniat că instituția are capacitatea de a livra voucherele, numai că trebuie să ajungă. „Am ajutat Ministerul Muncii şi alte instituţii ale statului să îşi actualizeze baza de date, astfel încât beneficiarii reali ai voucherelor să le şi primească”, a zis acesta. „Noi livrăm undeva între 600.000 şi 800.000 de bucăţi în fiecare zi, deci pentru noi nu este o provocare să livrăm 3 milioane de carduri, le livrăm fără probleme, numai să ajungă”.

Valentin Ștefan a mai adăugat: „Capacitatea Poştei Române este să ducă un produs la fiecare persoană din România în fiecare zi. Indiferent dacă este în mediul urban sau într-o zonă mai greu accesibilă lucrul acesta nu o să fie o problemă pentru noi. Poşta Română livrează aceste vouchere la cost zero, nu vizăm profitabilitate, ci să ne asigurăm că nu ieşim în pierdere”.

Voucherele au valoarea nominală de 250 de lei, fiind destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materiale sau risc de sărăcie. Peste 2,5 milioane de beneficiari vor primi aceste tichete, pentru achiziția de produse alimentare în valoare de 3,1 miliarde de lei.

Pe lista beneficiarilor se numără:

  • pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter