Ministrul Educației, despre rezultatele la simulările examenelor naționale: „Mai slabe decât anul trecut”

De Unica.ro, pe

Rezultatele la simularea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Național sunt mai slabe decât anul trecut, potrivit declarațiilor făcute joi de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a făcut referire și la educația online cu această ocazie, spunând că aceste rezultate arată „faptul că educația online a fost departe de a-şi atinge scopul”, citat de Edupedu.

„Rezultatele la simulare sunt, cu două excepții, mai slabe decât anul trecut”, a zis el, potrivit Libertatea. „Excepțiile sunt la examenul de Bacalaureat, pentru proba obligatorie a profilului, pentru care anul acesta avem o rată de promovare de aproape 60%, mai exact de 59,73%, anul trecut am avut 51,4%, deci este mult mai bine anul acesta”.

Ministrul Educației a mai adăugat apoi: „Proba la alegere a profilului, de asemenea, a înregistrat o ușoară creștere, de la 68,1% anul trecut, la 70,92% anul acesta. În rest, la toate celelalte probe, limba și literatura română, Bacalaureat, avem o scădere de la 70,2 la 68,31”.

Citește și: Zeci de bolnavi de cancer și diabet au fost înșelați în masă, comandând medicamente care nu se găsesc în România

Citește și: Masa de Paște în 2022 va costa în medie cu 70 de lei în plus. Ce produse s-au scumpit cel mai mult

Citește și: Inflația a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 18 ani

Citește și: Ce cred despre război rușii care nu erau interesați înainte de politică: „Încă nu înțeleg de ce țara mea suferă din cauza lor”

Vorbind despre Evaluarea Națională, ministrul Cîmpeanu a explicat că la Limba Română, notele mai mari sau egale cu 5 se regăsesc în proporție de 70,53%, un procent mai mic decât anul trecut. „La limba maternă avem 82,45%, iar la matematică avem 60,58% față de 59,77% anul trecut”, a zis ministrul.

Totodată, Cîmpeanu a ținut să precizeze că subiectele la simulări sunt, de regulă, mai grele decât cele de la examenele reale: „În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja și-au însușit lecțiile și își vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională. O primă concluzie pe care mi-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe spre exemplu la Bacalaureat pentru clasa a XI-a și semestrul doi din clasa a X-a”.

Concluzia ministrului Educației face referire la școala online: „Este o primă concluzie pe care colegii mei au desprins-o cu foarte multă claritate. Îmi pare rău, dar este o confirmare a ineficienței predării online în condițiile în care nu întrunim toate elementele”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter