Ziua 100 de război între Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski: „Victoria va fi a noastră”

De Unica.ro, pe

S-au împlinit 100 de zile de la momentul când Rusia a atacat violent Ucraina, iar reprezentanții ambelor țări arată semne de optimism pentru o posibilă victorie.

Kremlinul susține că își va atinge „toate obiectivele” în ceea ce privește războiul, pe care în continuare îl numește „operațiune specială militară”, după cum relatează EFE și AFP.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut un alt argument al propagandei ruse în conferința sa de presă zilnică: „Multe localităţi au fost eliberate de forţele ucrainene pronaziste şi de elemente făţiş naţionaliste şi au fost create posibilităţi pentru revenirea la o viaţă paşnică”.

Până în data de 24 februarie, Ucraina trăia pașnic, cu excepția regiunilor Donețk și Lugansk, acolo unde Moscova instrumentase un conflict regional între milițiile separatiste (pe care le-a alimentat cu arme, bani și combatanți) și forțele Kievului, conform agenției de presă ucrainene Unian.

Peskov nu a verbalizat faptul că s-au scurs 100 de zile de la începerea războiului, spunând că „această muncă va continua până în momentul când toate obiectivele operaţiunii militare ruse” în Ucraina „vor fi atinse”, potrivit Digi24.

Totodată, Peskov a spus că unul dintre obiectivele Rusiei este „protejarea oamenilor din republicile populare Doneţk şi Lugansk”. În realitate, regimul de la Moscova pregătește anexarea regiunilor Herson și Zaprojie, iar Rusia a ruinat complet sute de localități ucrainene și a ucis mii de civili, pretinzând că soldații ruși au mers „să-i elibereze”.

Președintele Ucrainei se arată optimist în ziua 100 de război, spunând: „Victoria va fi a noastră”. Într-un mesaj video postat pe Instagram, el a zis: „Reprezentanţii statului sunt aici, apărând Ucraina timp de 100 de zile. Glorie Ucrainei!”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter