Putin și Zelenski s-ar putea întâlni față în față zilele următoare, potrivit ministrului turc al Apărării

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 27 aprilie 2022, 18:54

Vladimir Putin și Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni față în față în zilele care vor urma, potrivit declarațiilor făcute de ministrul turc al Apărării.

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a transmis miercuri că în zilele care urmează ar putea avea loc o întâlnire între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, după cum relatează ziarul Ukrayinska Pravda. Cu toate astea, Mykhailo Podolyak, consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, a spus că nu s-a ajuns la vreun acord cu privire la o întâlnire între cei doi lideri, conform CNN.

Hulusi Akar a spus, citat de Libertatea: „Președintele Erdogan s-a întâlnit de mai multe ori cu domnul Putin și cu domnul Zelenski. În aceste întâlniri, președintele încearcă să ajungă la încetarea focului cât mai curând posibil și să se așeze la masa negocierilor. Sperăm ca, în ciuda unor dificultăți, cei doi lideri (Ucraina și Rusia – n.red.) să se poată reuni în zilele următoare”.

La rândul său, Podolyak a spus că nu s-a ajuns la vreun acord în acest sens. Mai mult, Podolyak a atras atenția asupra ostilităților sporite în estul Ucrainei, dar și asupra încercărilor Rusiei de a distruge orașul Mariupol complet.

Citește și: Copiii din Crimeea, întrebați ce cred părinții lor despre „operațiunea specială” din Ucraina: „Spălarea creierului are loc chiar și în grădinițe”

Citește și: Soldatul rus căruia partenera i-a permis să violeze femei în Ucraina ar fi fost capturat de ucraineni

Citește și: Politolog rus, despre incidentele din Transnistria: „Să dea Domnul să mă înșel. Numai că acesta este un alt pas spre un mare război european”

Citește și: O bunică din Ucraina și-a făcut primul tatuaj la 80 de ani, în cinstea țării ei: „În timp ce o tatuam, a cântat cântece ucrainene”

La începutul lunii aprilie, șeful grupului de negocieri cu rușii, David Arakhamia, a spus că negocierile personale între liderii Ucrainei și Rusiei sunt posibile în viitorul apropiat la Istanbul sau Ankara, în Turcia. La câteva zile după, Zelenski a spus că pe măsură ce Rusia amână mai mult întâlnirea dintre el și Vladimir Putin, cu atât mai rău va fi pentru aceasta.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că o condiție necesară întâlnirii celor doi președinți este un acord, care trebuie semnat de ambele părți. „În principiu, președintele Putin nu a refuzat niciodată o astfel de întâlnire cu președintele Zelenski, dar trebuie pregătite anumite condiții pentru asta, și anume, textul (acordului) unui document (de semnat)”, a spus Peskov.

De când Rusia a invadat Ucraina, președintele Zelenski a cerut în repetate rânduri să poarte un dialog față în față cu Putin, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în momentul de față.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter