Protest împotriva violurilor din Ucraina: 200 de femei din Letonia, cu mâinile legate la spate și vopsea roșie pe corp

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 01 iulie 2022, 09:26

În Letonia, 200 de femei au ieșit în stradă, pentru a protesta împotriva violurilor rușilor asupra femeilor din Ucraina.

Estimările presei locale din Riga arată că aproape 200 de femei s-au aliniat în fața ambasadei Rusiei din capitala Letoniei. Ele au purtat pungi negre pe cap, au avut mâinile legate la spate și au fost murdărite cu vopsea roșie pe corp, imitând sângele, făcând referire la violurile de care sunt acuzați soldații ruși.

Protestul s-a desfășurat timp de jumătate de oră și a fost supravegheat de mai mulți polițiști, după cum relatează leta.lv. Organizatorii mitingului au spus că zilnic apar mai multe mărturii și dovezi despre femei ucrainence violate, torturate și ucise în fața copiilor lor. Nu doar femeile sunt victime ale abuzurilor sexuale, ci și fetele minore și copiii foarte mici.

Protestatarele din Letonia au cerut acțiuni imediate, pentru a putea pune capăt agresiunii și crimelor de război din Rusia, potrivit Libertatea. Ele au făcut apel la țările din Occident, rugându-le să adopte o poziție activă împotriva cruzimii din Ucraina.

Citește și: Cum tratează soldații ruși femeile din Ucraina: „Strigau «Asta se va întâmpla cu fiecare prostituată nazistă» în timp ce o violau pe sora ei”

Citește și: Drama unei ucrainence: „Mi-a pus arma la tâmplă și m-a violat. Era cecen”

Citește și: Dialog de necrezut între iubita unui militar rus și acesta: „Dă-i drumul, violează femeile ucrainene și nu-mi spune nimic”

Citește și: Volodimir Zelenski: „Soldații ruși violează fete minore și copii foarte mici. A fost chiar și un bebeluș!”

Aceste proteste au avut loc și în capitalele celorlalte două țări baltice: în Vilnius (Lituania) și Tallinn (Estonia). În Tallinn, cu o săptămână în urmă, 12 estonience au înconjurat ambasada rusă, în încercarea de a atrage atenția asupra violurilor comise de ruși în Ucraina.

Avocatul Poporului din Ucraina, Liudmila Denisova, a descris mai multe cazuri de viol: „Aproximativ 25 de fete și femei cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani au fost violate sistematic în timpul ocupației în subsolul unei case din Bucha. Nouă dintre ele sunt însărcinate. Soldații ruși le-au spus că le vor viola până la punctul în care nu vor mai dori să aibă contact sexual cu niciun bărbat, pentru a le împiedica să aibă copii ucraineni”.

„O femeie în vârstă de 25 de ani ne-a sunat pentru a ne spune că sora ei de 16 ani a fost violată pe stradă, în fața ei”, a adăugat ea. „Ea a spus că ei strigau «Asta se va întâmpla cu fiecare prostituată nazistă» în timp ce o violau pe sora ei”.

Foto – Twitter

Vezi şi care sunt țările baltice și capitalele lor!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter