Ce s-a întâmplat cu profesorul care a cerut poze nud unei eleve: „Credeam că-mi trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”

De Unica.ro, pe

Profesorul de matematică Cristian Pipirigeanu, din Piatra Neamț, a rămas la catedră, deși a fost acuzat cu dovezi de hărțuire sexuală.

În ultimii doi ani s-au desfășurat 392 de anchete disciplinare printre cei 173.000 de profesori din România, după cum arată datele oferite de Ministerul Educației. Astfel, 8 din 10 profesori care au greșit au fost sancționați cu scăderi salariale, mustrări scrise sau desfacerea contractului de muncă.

În ianuarie 2021, profesorul Cristian Pipirigeanu îi scria pe Facebook unei eleve de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț: „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”. Cazul a fost relatat de Rise Project, și preluat de toată presa din România.

Nu a fost prima dată când eleva de 21 de ani, de la seral, primea asemenea mesaje de la profesorul ei de matematică. El obișnuia să fie foarte insistent, spunându-i: „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani”.

Citește și: Coșmarul unei adolescente din Ucraina: „Mi-a spus: «Ori te culci cu mine acum, ori mai aduc 20 de camarazi»”

Citește și: Copiii din Crimeea, întrebați ce cred părinții lor despre „operațiunea specială” din Ucraina: „Spălarea creierului are loc chiar și în grădinițe”

Citește și: Studiu: Româncele spun că nu au timp suficient pentru relaxare sau cultivarea pasiunilor

Citește și: O bunică din Ucraina și-a făcut primul tatuaj la 80 de ani, în cinstea țării ei: „În timp ce o tatuam, a cântat cântece ucrainene”

Deși eleva l-a reclamat pe profesor la conducere, acest lucru a adus multe acuzații al adresa ei. Conducerea școlii i-a reproșat că a ales chiar ea agresiunea, din momentul în care a decis să meargă la mecanică, un profil care, conform directoarei, este potrivit băieților.

„O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați?”, i-a spus directoarea tinerei la acea vreme. „Noi avem profil și de textile, un profil care s-ar potrivi cu mult mai bine pentru viitorul profesional al unei tinere”.

În trecut, Cristian Pipirigeanu a fost acuzat și de violență împotriva elevilor. El a fost în centrul unei anchete în care a fost acuzat că înjura și pocnea copiii dintr-o clasă a opta, de la școala unde preda atunci. Într-un final, el a discutat cu părinții elevilor, care l-au iertat și au retras plângerea.

Profesorul încă predă, conform Libertatea, deși Legea Educației prevede că încălcarea normelor de moralitate și etică profesională poate să ducă la desfacerea contractului de muncă a unui cadru didactic, după ce acesta a fost cercetat disciplinar.

Foto – tvmneamt.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter