Primar ucrainean, despre experiența de a fi răpit de ruși: „Am înțeles că viața mea și cea a civililor valorează zero”

De Unica.ro, pe

Primarul din Melitopol a povestit experiențele terifiante prin care a trecut atunci când a fost răpit de armata rusă.

Ivan Fedorov, primarul Melitopolului, a spus că a trecut printr-un interogatoriu dur, care s-a extins pe mai multe ore, în perioada în care a fost prizonierul forțelor ruse care au atacat Melitopol. El a fost eliberat după aproape o săptămână, ulterior făcând apel la Papa Francisc pentru a opri războiul.

Primarul a fost eliberat într-un schimb de prizonieri care a avut loc pe 16 martie. Într-un interviu oferit la o lună de la eliberare, Ivan Fedorov a zis, citat de Digi24: „Au fost șase zile periculoase pentru că am înțeles că pentru ruși viața mea și cea a civililor valorează zero”.

Oficialii ruși nu au făcut vreun comentariu cu privire la detenția primarului sau schimbul de prizonieri raportat de Ucraina. În sâmbăta care a trecot, Fedorov s-a întâlnit cu Papa Francisc și cardinalul Pietro Parolin, înainte de slujba din ajunul Paștelui.

Citește și: Civilii finlandezi se antrenează intens, pentru a fi pregătiți în cazul unui război: „Vor să se asigure că sunt pregătiţi pentru ce este mai rău”

Citește și: Rusia acuză România că se află în topul țărilor care trimit mercenari să lupte în Ucraina

Citește și: Zelenski a spus că Ucraina poate lupta cu Rusia „și 10 ani”: „Dacă ei sunt capabili, atunci suntem pregătiţi”

Citește și: Reuniune emoționantă între un soldat ucrainean și părinții lui

Cu privire la perioada în care a fost răpit de ruși, primarul Melitopolului a zis: „Au venit noaptea la mine cinci sau șapte soldați și m-au interogat aproximativ patru sau cinci ore, dialog dur”. Acesta a mai spus că rușii au vrut, prin răpirea sa, „să dea un exemplu despre ce s-ar întâmpla dacă nu vom fi de acord cu ceea ce vor”, după cum arată ziarul italian Il Messaggero.

Fedorov a spus că a fost supus la torturi psihice, nu fizice. „Soldații ruși au presupus că vor fi bineveniți, dar nu au fost…” a subliniat el. „Și de aceea rușii au fost foarte, foarte supărați”.

Situația din Melitopol este una critică, potrivit lui Fedorov. „Nu există mâncare în oraș”, a afirmat el. „Nu există medicamente. Jumătate din orașul meu este distrus. Peste 200 de oameni au fost răpiți. Nu este sigur să mergi pe străzi”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter