Președintele României: „Tânăra generaţie doreşte să fie mai responsabilă faţă de mediul înconjurător şi faţă de planeta noastră”

De Unica.ro, pe

Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți despre modul în care tânăra generație pune mare preț pe mediul înconjurător.

În urma vizitei la Școala gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău, Klaus Iohannis a vorbit despre importanța protejării mediului și luptei împotriva schimbării climatice.

Liderul a făcut această vizită cu prilejul sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului şi al Zilei Învăţătorului. La eveniment au participat de asemenea preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Suntem într-o etapă în România când încercăm să îmbunătățim întregul cadru pentru școli”, a spus președintele României. „O parte semnificativă din acest mare întreg pe care l-am numit România Educată este Educația pentru Mediu. Am elaborat un material care pune accentul pe Educația pentru Mediu în școlile din România”.

Totodată, el a lăudat orașul Buzău pentru implicarea în apărarea mediului prin proiectele cu elevii: „O notă specială, aș face o remarcă legată de administrația locală de aici din Buzău. Am găsit o administrație care este foarte aproape de aceste teme și se implică pentru a avea proiecte în școli, ceea ce ne interesează în mod deosebit”.

Liderul român a mai spus că noua generație este deosebit de interesată de protejarea mediului. „Este un lucru extrem de important că tânăra generaţie îşi doreşte această abordare pentru mediu, pentru a preveni schimbarea climei”, a zis el. „Există o serie de sondaje care ne arată că aproape toţi copiii sunt foarte interesaţi de aceste teme, aproape toţi copii şi tinerii doresc să fie implicaţi în aceste teme şi, astfel, avem motive de optimism”.

Iohannis a mai subliniat: „Tânăra generaţie doreşte să fie mai responsabilă faţă de mediul înconjurător şi faţă de planeta noastră, dar noi, politicienii, dascălii, trebuie să venim cu un cadru propice pentru a da tinerilor posibilitatea să acţioneze în acest sens”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter