Publicația rusă Pravda amenință că România ar putea fi prima țară atacată cu rachetele Kalibr ale Rusiei: „Ar fi într-adevăr un preludiu al celui de-al Treilea Război Mondial”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 28 aprilie 2022, 18:12

Într-un articol scris de jurnalista Liuba Lulko în publicația rusă Pravda se menționează că România și Polonia sunt primele state care „cer” să fie atacate de Rusia.

Articolul este intitulat „Polonia și România, primii candidați pentru lovituri cu rachete Kalibr”. Ipoteza jurnalistei este că, dacă Marea Britanie a numit bombardamentele ucrainene asupra unor facilități militare de pe teritoriul Rusiei justificate, atunci și Rusia are dreptul să țintească lanțuri logistice din mai multe state care furnizează arme Ucrainei.

„Țările care furnizează activ arme letale regimului nazist de la Kiev sunt: Cehia, Polonia, Slovenia, Turcia, Germania și SUA. Alte state o fac neoficial, de exemplu Bulgaria”, a scris Liula Lulko, după cum relatează Libertatea.

La capitolul „Unde poate lovi Rusia logistica și bazele militare ale Occidentului?”, jurnalista a zis că pe primul loc se află România. Ea a scris, fără să ofere alte argumente: „Aceasta ar putea fi România în primul rând. România ar putea invada acum Transnistria pentru a-și salva frații moldoveni de acolo”.

Apoi, jurnalista menționează Polonia, motivând că această țară este un punct de tranzit important pentru toate armele pe care autoritățile din Occident le trimit către Ucraina.

Citește și: Cine erau Liudmila și Bogdan, cuplul din Odesa ucis de o rachetă rusă în ajunul Paștelui

Citește și: Coșmarul unei adolescente din Ucraina: „Mi-a spus: «Ori te culci cu mine acum, ori mai aduc 20 de camarazi»”

Citește și: Fostul premier al Republicii Moldova, despre cum poate fi țara protejată de forțele ruse: „Unicul scenariu este unirea”

Citește și: Putin și Zelenski s-ar putea întâlni față în față zilele următoare, potrivit ministrului turc al Apărării

„Aceste țări nu vor supraviețui unui atac cu rachete Kalibr nici fizic, nici mental”, a mai scris ea. „Ar fi într-adevăr un preludiu al celui de-al Treilea Război Mondial, dar aliații SUA ar fi primii care îl vor pierde, deoarece acționează greșit”.

Kalibr este o rachetă de croazieră mare-sol. Ea poate fi lansată de pe o navă de război sau dintr-un submarin, având o rază de 1.500-2.000 de kilometri. O astfel de rachetă poate lovi Kievul direct din Marea Neagră.

Articolul încărcat de amenințări publicat de publicația Pravda a apărut după ce James Heappey, subsecretar de stat al forțelor armate britanice, a dat dreptate armatei ucrainene atunci când aceasta a lovit baze militare de pe teritoriul Rusiei, cu scopul de a perturba logistica armatei ruse.

Într-un interviu cu Radio Times, James Heappey a spus: „Realitatea este că Ucraina era o țară suverană care trăia în pace, între granițele sale, când o altă țară a decis să violeze aceste granițe și să aducă aici 130.000 de soldați”.

El a adăugat ulterior: „Acest lucru a declanșat un război între Ucraina și Rusia, iar, într-un război, Ucraina trebuie să lovească dușmanul pe teritoriul său, să atace liniile logistice, proviziile de combustibil, depozitele de armament. Face parte din război”. Heappey a mai spus că este „total legitim ca Ucraina să vizeze ținte din interiorul Rusiei”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter