Papa Francisc: „Pentru mine, al Treilea Război Mondial a fost declarat”

De Unica.ro, pe

Papa Francisc a spus că deja trăim al Treilea Război Mondial și că războiul din Ucraina „a fost poate într-un fel provocat sau nu a fost împiedicat”.

Papa Francisc a făcut declarațiile în cadrul unei conversații pe care a avut-o cu zece reprezentanți ai revistelor culturale europene ale Societății lui Iisus (Ordinul iezuit al Bisericii Catolice), aflați în audiență la Biblioteca privată a Palatului Apostolic, după cum arată EFE și La Stampa.

„În urmă cu câţiva ani, mi-a trecut prin cap să spun că trăim un al Treilea Război Mondial în bucăţi”, a transmis Papa, potrivit Digi24. „Acum, pentru mine, al Treilea Război Mondial a fost declarat. Iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit. Ce se întâmplă cu omenirea care a avut trei războaie mondiale într-un secol?”

Cu privire la războiul pornit de Rusia în Ucraina, el a afirmat că „trebuie să ne îndepărtăm de tiparul obişnuit conform căruia Scufiţa Roşie era bună şi lupul era rău. Se conturează ceva global, cu elemente foarte interconectate”.

Citește și: Emmanuel Macron: În această seară voi fi în România. Franța vrea să evite o extindere a războiului

Citește și: Klaus Iohannis, la Summitul B9: „Riscurile de securitate la adresa României și în regiunea Mării Negre sunt în creștere”

Citește și: Istoric american: „Din punct de vedere istoric, o victorie ucraineană asupra Rusiei nu ar fi surprinzătoare.”

Citește și: Ce mesaj au lăsat soldații ruși pe tablă după ce au distrus și jefuit o școală: „Copii, ne pare rău pentru asemenea mizerie”

Suveranul pontif a mai povestit despre avertismentul pe care l-a primit de la un șef de stat înainte de izbucnirea războiului. „Cu două luni înainte de conflict, un şef de stat mi-a spus că Alianţa Atlantică risca să dezlănţuie ceea ce s-a întâmplat”, a relatat el.

Papa Francisc a continuat astfel: „L-am întrebat de ce şi mi-a răspuns: «Ei latră la porţile Rusiei. Iar ei nu înţeleg că ruşii sunt imperiali şi nu permit niciunei puteri străine să se apropie de ei» şi a concluzionat spunând că «situaţia ar putea duce la război». Acest şef de stat a ştiut să citească semnele a ceea ce se întâmpla”.

Oficialul a mai spus că admiră „eroismul poporului ucrainean” și că „ceea ce avem în faţa noastră este o situaţie de război mondial, de interese globale, de vânzări de arme şi de apropriere geopolitică, care martirizează un popor eroic”.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter