Oligarh rus, mesaj dur pentru Vladimir Putin: „Rusia, ca țară, nu mai există”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 02 mai 2022, 14:31

Războiul pornit de Rusia în Ucraina este criticat la nivel internațional, însă chiar și unii dintre oligarhii ruși și-au exprimat dezaprobarea față de ce se întâmplă.

Oleg Tinkov, fondatorul uneia dintre cele mai mari bănci din Rusia, are 54 de ani. El a denunțat duminică regimul condus de Vladimir Putin. Oligarhul a spus că regimul rus a ajuns la un nivel catastrofal, în cadrul unui interviu acordat pentru New York Times.

În interviu, el a spus: „Mi-am dat seama că Rusia, ca țară, nu mai există. (…) Am crezut că regimul lui Putin este rău. Dar, desigur, habar n-aveam că va ajunge la un nivel atât de catastrofal”. Totodată, miliardarul a zis că Putin va rămâne probabil la putere mult timp.

Oligarhul Oleg Tinkov a ales să nu își dezvăluie locația, din motive de securitate. El a povestit că, deși nimeni de la Kremlin nu l-a contactat direct, el a auzit de la prietenii săi care au legături cu serviciile de securitate că s-ar putea afla în pericol fizic, deși nu este sigur ce înseamnă acest lucru.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj pentru veteranii de război: „Înțelegem cu atât mai bine rolul lor esențial în apărarea țării și asigurarea securității României”

Citește și: Prim-ministrul Nicolae Ciucă: „Pacea Europei va atârna iarăşi de un fir de aţă”

Citește și: O fetiță de șase ani din Ucraina cântă la flaut pe străzi, pentru a strânge bani pentru armată: „Vreau să se întoarcă teferi acasă, după victoria noastră”

Citește și: Oamenii din Demîdiv, Ucraina, și-au inundat intenționat satul, pentru a împiedica înaintarea trupelor ruse: „Nimeni nu regretă ceea ce s-a întâmplat aici”

„Mi-au spus: «Decizia în privința ta a fost luată»”, a explicat Tinkov, care a recunoscut că a simțit și presiune asupra companiei lui. „Dacă asta înseamnă că, pe lângă toate celelalte, mă vor ucide, nu știu. Nu exclud”.

Totodată, el a relatat că mai mulți dintre cunoscuții săi care se află în elita de afaceri și elita guvernamentală a Rusiei i-au spus în privat că îi împărtășesc opinia, dar că „tuturor le este frică”.

Acest interviu nu reprezintă prima ocazie în care Tinkov și-a exprimat dezaprobarea cu privire la războiul „nebunesc” purtat de Moscova în Ucraina. Pe Instagram, el a scris că 90% dintre ruși ar fi împotriva războiului. Mai mult, el a numit forțele armate ale Rusiei o „armată de rahat”.

Miliardarul și-a construit averea într-o varietate de industrii înainte de a fonda Tinkoff Bank în anul 2007. Deși s-a pronunțat din luna februarie împotriva războiului pornit de Rusia, el se află pe lista oligarhilor ruși sancționați de Occident.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter