Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina s-au transformat în acuzații: „Rusia nu arată dorința de a participa la negocieri reale și substanțiale”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 18 mai 2022, 19:55

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina nu au avut succes nici de data aceasta, rezultând în acuzații de ambele tabere.

Pe de o parte, Moscova acuză Kievul de „lipsa de voință”. Pe de altă parte, Kievul spune că Moscova doar mimează negocierile. În momentul de față, nimeni nu mai negociază posibilitatea de a înceta ostilitățile.

Din februarie, când a început invazia, au existat mai multe runde de negocieri între Rusia și Ucraina. Cu toate astea, negocierile au început să se mai domolească în ultimele săptămâni, întrucât Kievul a devenit mai puțin interesat de a face concesii Moscovei, încurajat fiind de succesele de pe câmpul de luptă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a spus, conform Libertatea, care citează agenția de stat RIA Novosti: „Într-adevăr, discuțiile nu avansează și observăm lipsa totală de voință a negociatorilor ucraineni de a continua acest proces”.

Citește și: Vladimir Putin ar fi tratat cu sânge de căprioară, potrivit unor noi zvonuri

Citește și: Coșmarul văzut de un proprietar de pompe funebre din Ucraina: „Dintr-o groapă am scos o bătrână cu scutec pe ea. Mă tot gândesc: ești bărbat, ai venit la război și ucizi o bunică?”

Citește și: Ce se întâmplă cu ucrainenii care se refugiază de război în Rusia: „Război împotriva cui? Știi că n-ar trebui să spui cuvântul ăsta”

Citește și: Reacția Rusiei la decizia Finlandei de a adera la NATO: „Acest lucru nu poate decât să provoace regretul nostru”

Negociatorul-șef al Rusiei, Vladimir Medinski, a explicat că nu a primit vreun răspuns la un proiect de acord de pace trimis Ucrainei în data de 15 aprilie. Totodată, agenția de știri Interfax l-a citat marți pe ministrul adjunct de externe rus, Andrei Rudenko, acesta spunând că Rusia și Ucraina nu poartă „în nicio formă” negocieri și că Kievul „s-a retras practic din procesul de negociere”.

Un punct al negocierilor este ca Rusia să păstreze teritoriile cucerite în război, sau să se retragă înapoi în granițele recunoscute la nivel internațional. Un membru al delegrației ucrainene de negociatori, Rustem Umerov, a spus că Rusia operează cu „falsuri și minciuni”, explicând: „Dacă rușii vor, pot reveni la granițele lor chiar și astăzi. Dar nu o fac”.

Și ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a spus pentru publicația germană Die Welt că Rusia nu se implică cu adevărat în negocieri: „Adevărata problemă este că Rusia nu arată dorința de a participa la negocieri reale și substanțiale”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter