Misiune de cercetare în Marea Neagră, pentru identificarea unor posibile mine

De Unica.ro, pe

În zona de nord-vest a Mării Negre există pericolul de mine, iar acest lucru a dus la o misiune de cercetare specială.

Misiunea a început după ce Direcția Hidrografică Maritimă (DHM), autoritate națională în domeniul hidrografiei, a mis vineri un aviz cu privire la existența pericolului de mine în zona de nord-vest a Mării Negre.

DHM a emis Avizul nr. 12 referitor la existența pericolului de mine în zona de nord-vest a Mării Negre, potrivit unui comunicat MApN. „Acest aviz a fost emis în conformitate cu legislația internațională din domeniu, pe baza informării primite, în aceeași zi, de la Institutul Hidrografic al Marinei Spaniole, instituția care coordonează activitatea operațională a zonei maritime NAVAREA III (care are în responsabilitate Marea Neagră şi Marea Mediterană)”, se arată în comunicat.

Avertizarea NAVAREA III a fost formulată de autoritățile din Spania în baza unui avertisment de navigație transmis de stația Navtex Novorossiysk (Federația Rusă) prin email către NAVAREA III.

Citește și: Războiul din Ucraina, văzut prin ochii unui veteran din al Doilea Război Mondial: „Mă înfioară. Un război nedrept, care n-ar trebui să existe”

Citește și: Ce locuri de muncă primesc refugiații din Ucraina care decid să rămână în România

Citește și: Vladimir Putin a acceptat să se întâlnească față în față cu Volodimir Zelenski „la un moment dat”

Citește și: Caz inedit: o femeie beată din Marea Britanie a comandat un Uber pentru a ajunge în Ucraina

„După primirea avertismentului, DHM a întocmit avizul pe care l-a transmis, conform obligațiilor legale, tuturor instituțiilor beneficiare pentru informarea navigatorilor despre posibilul pericol de mine și a fost comunicat un număr de telefon la care navigatorii să raporteze autorităților române situațiile în care ar observa existența unor asemenea pericole”, se mai subliniază în comunicat.

Nu au fost observate mine în aria de patrulare și nici nu au fost primite informații de la navele comerciale cu privire la acest lucru. Dacă vor fi găsite, Forțele Navale Române vor acționa cu mijloacele de contracarere potrivite. Cu această ocazie, conducerea Forțelor Navale Române a cerut în regim de urgență să se intensifice măsurile de supraveghere a spațiului maritim al României.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter